1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Peugeot procvetao – postao najomiljenija kompanija u Francuskoj!
Peugeot procvetao – postao najomiljenija kompanija u Francuskoj!

Peugeot procvetao – postao najomiljenija kompanija u Francuskoj!

8.52K
18
Podelite sa prijateljima:

Francuska privreda je jedna od najmoćnijih evropskih i na teritoriji te države posluje na hiljade kompanija različite veličine, u automobilskoj, ali i u drugim ekonomskim segmentima. Utoliko je značaj priznanja koje je ove godine dobio Peugeot, još veći. Naime, ovaj proizvođač je na listi omiljenih galskih privrednih društva nasledio kompaniju Leclerc.

Zaista, za 84% populacije ove države, marka Peugeot predstavlja nešto ugledno i poželjno, prema podacima koje je objavio barometar pod imenom Posternak-Ifop za mart 2021. godine. Naime, specijalisti ove organizacije prate reputaciju francuskih kompanija od 1999. godine i o ugledu istih izveštavaju javno mnenje. Koliko je automobilska industrija popularna, slikovito je ilustrovano čak i jednim brzinskim pogledom na dijagram.

To tvrdimo zato što ste sigurno već markirali čuvenog proizvođača pneumatika Michelin na četvrtom mestu, dok je i nama drag Citroen zaskočio na šestu poziciju. Renaulta nema na tabeli jer obuhvata samo prvih deset, dok se ovaj sve nepopularniji brend našao na petnaestom mestu, s 26% državljana Francuske koji neguju negativne impresije spram bivšeg Gonovog carstva.

Nakon automobilske industrije, u dobroj reputaciji uživaju i velike trgovinske kompanije. Na drugom mestu je firma Intermarché, dok je Leclerc treći a Carrefour i Auchan zauzimaju osmu i devetu poziciju. Rastu ugleda trgovinskih lanaca je umnogome doprinela i drama s koronom.

Na dnu rang liste se našao telefonski operater, inače drugi po veličini, kompanija zvana SFR. Čak polovina Francuza ih smatra lošom firmom, a razlog se verovatno krije u realizaciji programa dobrovoljnog odlaska iz firme, koji je pogodio oko 1.700 „dobrovoljaca“.

AutoRepublika

(8515)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

18 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

A sto ovo radite Reno klubu Srbija? Prvo provokatorske perverzne slike nove 308ice, a sad ove dezinformacije.

Pa Reno ne da je najomiljeniji u Francuskoj, vec i u Rumuniji, Maroku i kod Janeza, a sigurno i u svetu.

Zoca

Sto se tice Fr.i ranije je Reno imao imidz radnickog vozila a Pezo za one malo imucnije…Bar u vremenu De Gola,Ziskar Destena a malo I Miterana.

Mercedesklub.rs

Renault je narodni auto, konkurencija vw-u, pezo je ipak stepenik iznad

Bungi

Tako je oduvijek bilo ali sa vremena na vrijeme i konkurenti iznenade pa se pojave modeli kao Reno 25 V6 turbo bakara.I onda treba malo vremena da se vilica koja je otišla skroz do poda vrati u normalan položaj.

Nemanja

Bolje narkoman u kuću nego Reno.

moron

Za mene je od gore pomenutih brendova „Michelin“ ipak broj 1.

Renault Terminator

Afera Ghon je marketinški a i financiski dobro opalila Renault.
Treba vremena a i uspijeha (npr u Formuli 1) da bi malo popravile reputaciju.Ako Alonso bude imao dobar bolid i pobijedi Hamđžu eto Renaulta na poziciji broj 1 na toj tabeli.Ali to je teška priča😁…

Stef

Realno. Oduvek je bio PREMIUM! Znam da će renoisti biti na aparatima. Ali bez brige. Dačija će biti hit, apsolutni!

Mile kontraš

Znaš ti k… c.
Citroen je klasa za Pežo, ali je gušen decenijama.
Sad služi za eksprimentalna vozila.
Novi C4 je poslednji primer.
Da je Gon izgurao svoj plan do kraja, da nije uhapšen, pitanje da li bi ti i tebi slični, sada kakili ovako, bez osnova.

Renault Terminator

Ljudi,vi koji pljujete Renault nemate pojma ni o Renaultu ni o Peugeotu. Jer da znate nesto o ova dva velika brenda ne bi pljuvali ni po jednom,jer oba su velika.Renault je za nijansu bolji i uspijesni,ali to je toliko nebitno niti to umanjuje velicinu Peugeota. Zasto je Renault za nijansu bolji,koja je to nijasna?To je SPORT.Renaultovo sportsko odeljenje. Renault ima osvojenu titulu u 24Le Mana,ima osvojenu titulu u Formuli 1,ima osvojenu titulu u WRC,ima osvojenu titulu na reliju Paris-Dakar. Daleko je najvise uspijeha sto pobijeda,osvojenih sampionata,drugi timovi koji su koristeci Renaultov motor dolazili do pobijeda i titula u Formuli 1.Renault… Pročitaj više »

Mile kontraš

E nek si im reko.
Ovde pojedini ne vide dalje od ivice haube.

TheStig

Ma jok, mi ne čitamo ništa i ne vozimo. Hajd’ nam ti malo objasni haha. Napisao 8 strana u stilu crkvene inkvizicije. Kakav crni Reno, brend koji je dijelom u vlasništvu države Francuske. U sportu su loši godinama, ukljucujuci formulu 1 gdje su najgori. Jedini automobil koji im je ok je Clio. Ostalo sve srednja žalost. Uspjeli su u ravan svući i Nissan. Kud ćeš dalje?!

Renault Terminator

Izgleda da ti niti šta čitaš a izgleda da ništa i ne voziš jer ti je komentar u rangu pubertlije…

J4ZZ3R

Type R te gleda i slusa i ne veruje sta pises o Meganu

Renault Terminator

Dobro si napisao,upravo tako🙂.

Mali od palube

Ljudi, jel imate Vi zivote uopste? Komentari, ko da Vam neko dira u porodicu…ili imate do 16 godina max

Sebastian L.

Ćuti, bolje o automobilima nego o politici… 😉

Don

E, djeco da se ne bi svadjali, reci ću ja, moj tata je najveći :-))