1. Home
  2. Vesti
  3. Prve špijunske fotografije – BMW serije 4 kabriolet
Prve špijunske fotografije – BMW serije 4 kabriolet
0

Prve špijunske fotografije – BMW serije 4 kabriolet

233
0
Podelite sa prijateljima:

BMW se polako vraća svojim korenima. Novi roudster BMW Z4 je zamenio metalni sklopivi krov verzijom izrađenom od mekih materijala, a sada je sasvim jasno da će taj trend nastaviti i nova generacija BMW-og kabriolete iz D segmenta.

U prilici smo da vidimo prve špijunske fotografije vozila za koje se veruje da prikazuju izgled serijske verzije. Uočljivo je prisustvo teških kamuflažnih materijala, što se posebno odnosi na frontalni deo kabrioleta.

Celokupan profil nove serije 4 deluje samo blago izmenjen u odnosu na aktuelnu generaciju koju smo svojevremeno testirali i koja ne prestaje da nas oduševljava kako se godine nižu. Od dodatnih razlika na novitetu, vidljivi su i kraći prepusti kod točkova prednje osovine, dok istovremeno zadnji kraj kabrioleta deluje duži. Verovatan razlog tome je dodatni mali spojler koji krasi “stražnjicu” atraktivnog modela.

Nalik osnovnom modelu iz serije 3, na kojem je utemeljena kupe i Gran Coupe verzija, i ovaj novitet će počivati na CLAR platformi. To neminovno omogućava lakšu karoseriju, a u konkretnom slučaju se očekuje da će smanjenje težine iznositi 55 kilograma, uz dodatne pogodnosti u vidu više prostora u kabini i većoj zapremini prtljažnika.

Očekuje se da nova serija 4 preuzme paletu agregata koji će biti korišćeni za pogon serije 3, a koju željno iščekujemo na premijeri tokom Salona automobila u Parizu. Poslasticu predstavlja podatak da će BMW-ovi četvorotočkaši iz D segmenta posedovati najsnažniji četvorocilidarski motor ikada ugrađen u neki serijski model bavarskog giganta.

Radi se o benzinskom motoru koji bi trebao da bude za oko 5% efikasniji od prethodnika, prevashodno kao posledica smanjenog unutrašnjeg trenja i unapređenog, ionako fenomenalnog, osmostepenog automatskog menjača.

Kodna oznaka ovog noviteta, za koji se očekuje da na pozornicu stupi 2020. godine, jeste G22. Logično, kupe verzija serije 4, u internom BMW žargonu, poneće G23 sufiks.

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments