1. Home
  2. Vesti
  3. Veliki uspeh Porschea Taycana u Americi
Veliki uspeh Porschea Taycana u Americi
0

Veliki uspeh Porschea Taycana u Americi

227
0
Podelite sa prijateljima:

Početak meseca oktobra obično označava period kada su proizvođači automobila u Americi spremni objaviti prodajne rezultate za treće tromesečje tekuće godine. Većina njih se polako oporavlja od epidemije virusa korone, a neki od njih su čak zabeležili i rast prodaje od 16% u poređenju sa istim periodom prošle godine. Tu u prvom redu mislimo na Toyotu.

Među njima je i Porsche, a nemački gigant je u tom periodu isporučio 15.548 vozila, što daje sliku o rastu od 5,2% u poređenju sa 2019. godinom. Kao što se očekivalo, napad su predvodili „terenci“, i to Macan (5.466) i Cayenne (4.509). Ali na iznenađujućem trećem mesto se našao električni model Taycan sa 1.858, rekli bismo zadovoljnih kupaca.

Na taj način, najmlađi član Porscheove familije je nadmašio modele 911 (1.567), 718 Boxster/Cayman (1.084) i Panamera (1.064). Ovo je ujedno prvi slučaj u Americi da je električni automobil, po prodaji prevazišao vozilo sličnih dimenzija i cene sa unutrašnjim sagorevanjem goriva unutar jedne kompanije.

Dok su modeli 911 i 718 uvek imali limitirani broj kupaca, ne možemo da sakrijemo iznenađenje što je više kupaca izabralo Taycan umesto proverenog sportskog modela koji nudi i dosta komfora, to jest od Panamere. Tesla je ranije pokazala da električni automobili u određenim kategorijama mogu biti popularniji od onih sa SUS motorima, ali nam Taycan nagoveštava da unutar samog brenda, vozila na struju mogu privlačiti više kupaca.


Novinari ipak kažu da se treba malo „spustiti na zemlju“ i da trend možda neće dugo opstati. Pre svega, Taycan je trenutno najskuplja Porscheova limuzina pa poštoje velike šanse da su požurili da ga kupe oni sa dubokim džepom. Razlog može biti i onaj koji kaže da je Panamera već godinama u izložbeno-prodajnim salonima dok je Taycan ipak nov i trenutno je u centru pažnje.

Biće zanimljivo videti rezultate i narednih godina kada ćemo moći preciznije da zaključimo šta budućnost donosi.

AutoRepublika

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments