1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Lynk & Co 08 je PHEV sa 245 km električne autonomije
Novi Lynk & Co 08 je PHEV sa 245 km električne autonomije
0

Novi Lynk & Co 08 je PHEV sa 245 km električne autonomije

995
0
Podelite sa prijateljima:

Sve je spremno za lansiranje novog modela marke Lynk & Co. Veoma zanimljiv kineski brend nastavlja da radi punim kapacitetom na proširenju ponude proizvoda. A to je da treba imati na umu da se daleko od evropskih granica, asortiman ovog brenda koji podržava kineski kolos Geely sastoji od važne liste modela. Nakon nekoliko pregleda i curenja informacija, novi Lynk & Co 08 je izbio na scenu, a o njegovom predstavljanju smo već pisali.

Lynk & Co je predstavio svoj novi vodeći model. SUV opremljen najnaprednijom tehnologijom brenda u pogledu povezivanja, bezbednosti, automatizacije i pogona. To je elektrifikovano vozilo. U njegovoj osnovi je elektrifikovani pogonski sklop sa hibridnom plug-in tehnologijom (PHEV). Brend je otkrio tehničke specifikacije modela koji treba da bude vodeći u asortimanu.

Novi Lynk & Co 08 podržava platforma CMA. To je arhitektura koju, između ostalih modela, koristi i Volvo XC60. Konceptni model Lynk & Co The Next Day Concept je inspiracija koju koristi Lynk & Co da oživi ovaj novi SUV srednje veličine. Takva inspiracija se može naći u svetlosnim grupama (prednji i zadnji) i u rešetki.

Dimenzije LYNK & CO 08
Dužina 4.820 mm
Širina 1.915 mm
Visina 1.685 mm
Razmak između osovina 2.848 mm

Ostavljajući spoljašnjost po strani, enterijer novog modela 08 odiše atmosferom tipičnom za digitalni i povezani automobil. Digitalna instrument tabla od 12,3 inča kombinovana je sa ekranom osetljivim na dodir od 15,4 inča. Ključna komponenta za upravljanje info-zabavnim sistemom. Takođe je vredno napomenuti ogroman Head-Up ekran sa proširenom stvarnošću.

Budući da je elektrifikovano vozilo, većina očiju je uprta u pogonski sistem. Kao što smo istakli, novi Lynk & Co SUV stavlja sve na tehnologiju PHEV. Hibridni plug-in sistem se sastoji od 1,5-litarskog turbo benzinskog motora i dva elektromotora. Ukupna snaga dostiže 544 konjskih snaga i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Koristi prenos DHT Pro sa tri brzine.

U stanju je da ubrza od 0 do 100 km/h za 5 sekundi i ima konfiguraciju pogona na sva četiri točka. Ključna komponenta mehanike je baterija NMC (nikl, kobalt i mangan) čiji kapacitet dostiže 39,6 kWh. Ovo je hibridni plug-in automobil čija visokonaponska baterija ima kapacitet veći od kapaciteta mnogih čisto električnih automobila.

Zahvaljujući ovoj bateriji, novi Lynk & Co 08 ima električnu autonomiju od 245 kilometara prema ciklusu CLTC koji se primenjuje na kineskoj teritoriji. Ukupan kombinovani domet je 1.400 km.

Lansiranje novog SUV-a Lynk & Co 08 održaće se u Kini ove godine. Knjiga porudžbina će uskoro biti otvorena, a prve jedinice će biti dostupne u poslednjim mesecima ove godine. Prema trenutnim informacijama, stići će i u Evropu. Ali tek 2024. godine.

AutoRepublika

(995)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments