1. Home
  2. Vesti
  3. Na „hiljaditim ovogodišnjim“ izborima za automobil godine pobedio Hyundai Ioniq 6
Na „hiljaditim ovogodišnjim“ izborima za automobil godine pobedio Hyundai Ioniq 6
7

Na „hiljaditim ovogodišnjim“ izborima za automobil godine pobedio Hyundai Ioniq 6

1.67K
7
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je za 2022. godinu titulu „Svetskog automobila godine“ dobio Hyundaijev krosover Ioniq 5, ove godine se priznanjem okitio sedan Ioniq 6, što nas navodi na primisao da se Hyundai pretplatio na pobede u ovom, pa i nekim drugim takmičenjima i istraživanjima, pri čemu mislimo i na J.D. Power. Bukvalno!

Srećom, izbora za automobil godine je mnogo, previše, pa su tako šansu da budu „najbolji četvorotočkaši godine“ u Velikoj Britaniji dobili neki drugi modeli, dok su i žene Evrope imale šta da kažu, birajući električni Jeep Avenger. Ove godine je titula automobila 2023. po prvi put dodeljena na Salonu automobila u Njujorku, a ona je kako rekosmo obradovala razvojni tim modela Ioniq 6. Pored toga, i rekli bismo potpuno opravdano, isti automobil se okitio i priznanjem za „najbolji dizajn“, a onda i za „najbolji električni automobil“.

Isti uspeh je, kako natuknusmo maločas (dakle sve tri titule), prošle godine postigao i Hyundai Ioniq 5, a kada se na sve to doda i nesvakidašnji rezultat koji je ostvarila Kia EV6 na izboru za Evropski automobil godine 2022. (uz drugo mesto za Ioniq 5), onda je jasno da, ili drugi proizvođači ne postoje, ili nešto debelo nije u redu sa sistemom izbora i ovom planetom.

Kako bilo, priznanje „Svetskog automobila godine“ se dodeljuje na temelju glasova novinara iz 25 zemalja, koje istovremeno predstavljaju i najznačajnija svetska tržišta. Potiču iz Amerike, Evrope, Afrike i Azije.

Novinari iz Južnoafričke Republike, Nemačke, Australije, Austrije, Brazila, Kanade, Kine, Južne Koreje, UAE, Španije, Amerike, Finske, Francuske, Velike Britanije, Grčke, Indije, Irske, Italije, Japana, Jordana, Meksika, Poljske, Portugalije, Rusije i Slovenije su zaključili da je Ioniq 6 uspeliji model od nekog tamo BMW-a X1 i iX1-a. Samo je u kategoriji urbanih modela pobedio Citroën C3, ali i to onaj za Indiju, ne onakav kakav se nudi u Evropi…

AutoRepublika

(1665)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Kosta

Prave odlične automobile i ne vidim problem u tome što osvajaju sve i svašta. Mnogo su se opustili Evropljani. A X1 stvarno ne bih komentarisao, osim „bljuc“. Nit’ je auto, a još je manje džip

moron

Koji je to „indijanski“ Citroen C3 ?

moron

Slep sam ti ja. Svi su ti oni meni isti 😊
Mada, brazilski ima i Fiatov motor …

Matija

Hjundai ima i lepse modele od ovoga! Ova „banana“ nije mi se dopala od pocetka!

BB

Nije to banana vrć zgažena banana 😜
Kao da je neko nagazip zadnji kraj…

Fala Q

A sjedio sam u njemu, pozadi mjesta do jedno 1.80. Iako je to moja bila ideja 80tih, ne svidjaju mi se unutrašnji ekrani koji glume retrovizore. Razlog je jednostavan, izvana imas velike kamere tako da je aerodinamika idalje nagrđena. Teško se i naviknuti na te ekrane, mada sam juce u audiju vidio istu foru. Ionako imas sliku kad skrećeš na glavnom ekranu , sve djeluje zbunjujuće.
Još je dildo.