1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis smatra da bi napuštanje razvoja sedana bila teška greška
Genesis smatra da bi napuštanje razvoja sedana bila teška greška
3

Genesis smatra da bi napuštanje razvoja sedana bila teška greška

300
3
Podelite sa prijateljima:

S medijima je razgovarao Luk Donkervolke koji zauzima važnu poziciju u upravljačkim strukturama Hyundai Motor Groupe, i tom prilikom je predstavnicima sedme sile kazao da Genesis ne namerava da zapusti kategoriju limuzina, uprkos ogromnoj popularnosti krosovera, a pride i to da je njegova želja da se lansira i kupe, kao i kabriolet. Šlag na torti (kataloga Genesisa), po njegovoj zamisli bi bio i model koji bi se na tržištu suprotstavio legendarnoj G Klasi.

Nije čudo to što i Genesis, poput dokazanim nemačkih proizvođača iz premijum segmenta, želi da profitira na rastu popularnosti modela s povišenim odstojanjem od tla, pa smo tako pre dan-dva izveštavali o premijeri konceptnog kupea GV80, koji pripada klasi SUV-ova, a za 2025.  godinu je najavljena i električna modifikacija modela GV90, i to s tri reda za sedenje. To ipak, kako i rekosmo, ne znači da će Korejci zapostaviti klasu trozapreminskih četvorotočkaša, starih – dobrih sedana.

U pero novinara australijskog specijalizovanog magazina CarExpert, Donkervolke je kazao: „U osnovi bi bilo pogrešno otpisivati vozilo neke klase iz ponude. Nisam za jednostranost ponude, odnosno ne želim da vidimo samo krosovere na ulicama… Volim ja SUV-ove, kako robusne, tako i sportske, ali to nije to.“ Pomenuti menadžer je ustvrdio i da će one marke čije su uprave donele odluku da obustave ponudu limuzina zažaliti zbog toga, a da će Genesis omogućiti ljudima da ispune želju, ako ona podrazumeva posedovanje sedana.

Belgijski stilista s važnog mesta u Genesisu, i s iskustvom kreacije vozila od Lamborghinija Murcielagoa do Audija A2, kaže da je nacrtati SUV veoma lako, što dovodi i do zakržljalog razvoja dizajnera koji rade na vozilima te klase. Donkervolke je pomenuo da se kod Genesis ne vrti sve oko SUV-ova i limuzina jer je sugerisao da koncepti X Speedium Coupe i X Convertible zaista imaju šansu da uđu u proizvodnju. On je napomenuo da kompanija radi na ovim automobilima jer postoji dovoljna potražnja, ali prvo treba napraviti „bazični poslovni slučaj“.

Ako stavimo po strani kupeoliki GV80, možemo reći da bi Genesis mogao izaći u javnost s potpuno drugačijim SUV-om. Čovek koji je dizajnirao Škodu Octaviju nije isključio mogućnost ni kreacije modela koji bi sledio filozofiju G Klase iz Mercedesa. Kada je upitan da prokomentariše mogućnost izrade nekog muževnog terenca, Donkervolke je rekao da „ne vidi razlog koji bi ukazivao na to da takvo vozilo nije usklađeno s imidžom brenda, a moj cilj je da uvek mogu rukovodiocima iznad sebe da odgovorim na pitanje: šta ako.'“

AutoRepublika

(300)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Izvanredna izjava dizajnera Genesisa, Luka Donkervolkea! Definicija „zakrzljali razvoj dizajnera“ je absolutni pogodak u srz problema danasnjeg dizajna! Podrzavam Genesis od sveg srca! Ovako nesto elegantno i osvezavajuce vec jako, jako dugo nisam video:

comment image

Diskusija o modelu koji bi se merio sa Mercedesovim G, totalno rustikalnim autom, nalazi se sasvim izvan dizajnerskog konteksta firme Genesis. Preporucujem im da to zaborave!

Matija

Bez brige, to je slobodan umetnicki prevod – ali je pun pogodak, to isto i ja mislim! Gde god pogledas u autoindustriji vidis samo SUV i krosover! Niko da se potrudi da napravi limuzinu ili, sacuvaj Boze!, neki sportski auto!