1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2017
  4. Volkswagen Polo GTI – Ima li boljeg? (galerija)
Volkswagen Polo GTI – Ima li boljeg? (galerija)
0

Volkswagen Polo GTI – Ima li boljeg? (galerija)

1.42K
0
Podelite sa prijateljima:

Da je segment sportskih „hot heč“ modela iz B segmenta izuzetno živ, dokazuje i ovogodišnji IAA u Frankfurtu.

Nakon Toyote Yaris GRMN i Suzuki Swift Sporta, evo i novog Volkswagen Pola GTI. Sa lansiranjem Up! GTI modela, Polo nije više najmanji i najpriuštiviji performantni hedžbek nemačke marke. Ipak, suočava se sa snažnom konkurencijom, oličenom u Ford Fiesti ST i Peugeotu 208 GTi.

Da bi svom pulenu pružili što bolje šanse u tržišnoj bici, Volkswagenovi inženjeri su instalirali 2,0-litarski turbo motor sa 200 ks i 320 Nm, dostupnih već pri 1.500 o/min. Sve to garantuje uživanje u vožnji modela, koji je veličine Golfa četvrte generacije.

U Frankfurtu, VW je odlučio da obelodani neke detalje vezane za performanse. Sa DSG menjačem, iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzanje traje 6,7 sekundi, dok je maksimalna brzina 237 km/h. Oni koji budu želeli da menjaju stepene prenosa na tradicionalan način, moraže da sačekaju sledeću godinu, kada će biti dostupna šestostepena manuelna jedinica. To će ujedno smanjiti startnu cenu novog modela.

Volkswagen je izrazio zadovoljstvo što je Polo jedini model u klasi koji dolazi sa standardnim sportskim ogibljenjem. Ne samo što je karoserija bliža tlu 15 milimetara, već je unapređeno podešavanje opruga, amortizera, pomoćnih opruga i horizontalnih stabilizatora. Po dodatnoj ceni, kupci će moći da biraju Sport Select ogibljenje sa podesivim amortizerima sa Normal i Sport režimima.

Naravno, GTI dobija svu naprednu tehnolgiju kao i standardni Polo, poput LED svetala, digitalnog displeja i najnovijeg info-zabavnog sistema, nasleđenog od većeg Golfa. Ekskluzivan GTI komplet uključuje agresivniju karoseriju, crvene akcente spolj i unutra, naplatke od 17 cola i XDS blokadu diferencijala (između ostalog).

 

(1417)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments