1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovani Renault Clio će uskoro biti predstavljen
Restilizovani Renault Clio će uskoro biti predstavljen
5

Restilizovani Renault Clio će uskoro biti predstavljen

1.45K
5
Podelite sa prijateljima:

Renault je spreman da javnosti predstavi restilizovanu verziju jednog od njegovih najbitnijih modela. B segment je niša koja je prepuna konkurencije, uprkos činjenici da neki od njih počinju da gube bitku s nadolazećim propisima o izduvnim gasovima.

Restilizovani Renault Clio već ima zakazan datum predstavljanja. Kamuflirane verzije su već viđane na drumovima, a nedavno je primećeno i snimanje reklame za dolazeći model. Francuski brend je primenio prave i neophodne izmene kako bi peta generacija Clija mogla da se suoči sa poslednjim godinama svog života na tržištu sa većim samopouzdanjem i odlučnošću pre nego što je definitivno zameni moderna reinterpretacija električnog Renaulta 5 sa ​​kojim će se paralelno proizvoditi dve i po godine.

Najveći deo novina na Cliju, koji će biti predstavljen 18. aprila, koncentrisan je u prednjem delu, ističući se ravnijim farovima i kladeći se na avangardniju interpretaciju tipičnih očnjaka koji počinju od krajeva farova, sada sa nekim naborima koji se protežu duž krajeva sa značajnim uticajem Scenic Visiona, uz svetla opremljena LED tehnologijom, zajedno sa sportskijom rešetkom nasleđenom od novog Australa.

Na zadnjem delu, promene neće biti tako upadljive, iako je to savršena prilika da Clio ponudi sportskiju završnu obradu „Esprit Alpine“ sa posebnim detaljima. Gali su se dosta potrudili kako bi poboljšali eksterijer, jer je unutrašnjost jedna od njegovih prednosti, gde će samo multimedijalni sistem „Easy Link” dodati novu povezanost.

Clio će zadržati svoju ponudu motora uglavnom netaknutom, sa benzinskim, dizel, TNG i hibridnim verzijama. Što se hibrida tiče, prvi je već poznat, ima motor zapremine 1,6 litara i tehnologiju HEV, dok je druga verzija sa tehnologijom MHEV, koji ima 1,3-litarski benzinski motor TCe sa 145 KS, koji će takođe stići i u verziji sa 115 KS. Francuzi će optimizovati ručni i automatski menjač sa ciljem povećanja efikasnosti, a ne performansi. Novi model se u salonima očekuje sredinom jula.

AutoRepublika

(1453)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bitnije su nove cene nego sve ove dizajnerske promene.

DOLF

Zar nije taj 1.6 Nisan motor za hibrid izbačen? Baš se ovde spominjalo da će svaki sledeći hibrid imati novi 1.2 turbo motor u sprezi sa el motorima.

moron

Da, i ja sam davno čitao o tom novom hibridu i za Nissan Juke, ali, kada pogledam cenovnike Nissana ( ili dilerske oglase Nissana za Srbiju ), tamo je Juke hibrid samo sa tim starijim 1,6 hibridom (i novim cenama, do 32 hiljade 😊 ). Ali, ako ništa drugo, on ima 4 cilindra, za razliku od ovog novog hibrida na bazi 1,2 (3 cilindra).

BB

Prije dva dana prođe lagano kraj menr Hyundai Bayon, noć – sve se čuje … Kako je fino čuti četverocilindraš u nekom novom manjem autu 👌👏👍
Prosto osvježenje za uši 😉

Slobodan

Dobro je sto Renault osvezava postojece modele, jer samim tim otklanjaju nedostatke prijavljene od vlasnika novih modela. 1.6 hibrid je slabiji i on je korisćen u Arkani i Capturu.
1.2 ( 3 cilindra ) 160 i 200 ks, su jace snage hibridi i namenjeni su za visu klasu ( veca vozila ) Oni su namenjeni za AustralE i novi Espace, koji ce uskoro biti predstavljen. Bilo bi odlicno kada bi Renault oziveo Talismana, koji je po meni ne pravedno zapostavljen.