1. Home
  2. Vesti
  3. MG sprema rivala Dacijinom Sanderu
MG sprema rivala Dacijinom Sanderu
7

MG sprema rivala Dacijinom Sanderu

4.37K
7
Podelite sa prijateljima:

MG je napravio revoluciju na evropskom tržištu jeftinih automobila svojim SUV asortimanom. Dolazak na scenu termičke verzije MG-a ZS i HS nije prošao nezapaženo. Oba modela se mogu pohvaliti da su jedna od najjeftinijih opcija u svojim segmentima. Posebno treba istaći ZS, jer je relativno povoljan svuda u Evropi, a i na našem tržištu gde košta manje od 20 hiljada evra.

Strateški plan MG-a za Evropu do 2024. godine uključuje veliki broj noviteta. A jedan od njih će ojačati poziciju „Morisove garaže“ kao jednog od najistaknutijih brendova jeftinih automobila. Na dnevnom redu je lansiranje novog modela čiji će cilj biti okončanje vladavine Dacije Sandero. U centru pažnje je najprodavaniji jeftini automobil u Evropi.

To je jedan od poslednjih „plodova” koje će doneti utvrđeni putokaz. Do 2024. godine očekuje se dolazak na scenu naslednika modela MG3, koji MG plasira u Velikoj Britaniji i koji je, nažalost, osuđen na smrt. MG3, iako jedan od najjeftinijih automobila na britanskom tržištu, neće imati mesta u gami.

Gaj Pigounakis, komercijalni direktor MG-a, potvrdio je u leto prošle godine koliko je modelu MG3 ostalo da živi: „MG3 će trajati još 12 do 18 meseci, pre nego što bude zamenjen. Ali nećemo ga zvati MG3.“ Morris Garage je odlučio da okrene novi list kako bi počeo „od nule“ u segmentu subkompaktnih modela.

Prazninu će zauzeti potpuno novi model. Vozilo će morati da ispuni ambicioznu misiju – završiti vladavinu Dacije Sandero. Ime ovog modela nije poznato, biće automobil sa termičkim motorom i imaće blagu elektrifikaciju.

MG je isključio da je naslednik potpuno električni automobil. Baterije su i dalje preskupe. Među tehnologijama dostupnim na tržištu koje će omogućiti elektrifikaciju novog modela bez značajnog uticaja na prodajnu cenu je lagana hibridizacija. Preciznije, to će biti MHEV sa sistemom od 12 ili 48 volti.

To neće biti prvi automobil ove marke sa tehnologijom MHEV. Daleko od evropskih granica, brend je već prodao automobile sa blagom hibridizacijom, MG Hector, na primer.

MG3 koji se trenutno može naći u Velikoj Britaniji doživeo je poslednje ažuriranje 2018. Sa početnom cenom od 13.795 funti (15.715 evra) jeftiniji je od Dacije Sandero Stepway koji košta 14.395 funti (16.400 evra) i skuplji od Dacije Sandero koji je dostupan od 12.995 funti (14.800 evra).

AutoRepublika

(4373)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Jesam video na placu dilera veći broj ovih MG ZS ( a bar 5-6 ih je bilo i na parkingu dilera, već registrovanih ), ali, nešto ih ne vidjam u „realnom saobraćaju“.

BB

I ja sam vidio neki dan u Banjaluci, planirao jednom otići vidjeti na šta liči, mada sam mislio da ćeš ti biti brži 😜

moron

Išao sam danas da ga pogledam 😊 Dobar je. Odličan „na oko“. Naravno, ne i idealan. Ne znam, recimo, zašto nema podešavanje volana u dve ose …

BB

Koji model si gledao? ZS ili HS?

moron

ZS

Lala

Nije jeftin sto je los kvalitet, vec sto kinezi stancuju u milionima primeraka. Imao sam priliku da sedim u nekom kinezu na sajmu u Briselu, vise nego pristojan, naravno mnogi koji sebe nazivaju strucnjacima ce naci puno zamerki, kao npr flasa od 5 kila nemoze da stane u vrata, ili kaseta mala jer u nju nikako neces moci da nabijes mali kofer, losa plastika u donjem delu vrata, a na njihovom omiljenom golfu jos gora, ali na golfu je to dobro jer…nekad sasvim pristojni automobili kostali 15hiljada maraka a to nekad je pre € 2001 danas clio kosta 40 hiljada… Pročitaj više »

Miodrag

MG odlican vozio sam iz sve jer radim u ovlascenom servisu u Norge.Preporucujem