1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai predstavlja radikalni sportski automobil sa oznakom N
Hyundai predstavlja radikalni sportski automobil sa oznakom N
0

Hyundai predstavlja radikalni sportski automobil sa oznakom N

208
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundaijeva performantna divizija N će predstaviti svoj novi model 15. jula u okviru godišnjeg dana N.

Misteriozni novi model je prikazan na društvenim mrežama uoči njegove svetske premijere, umotan u tkaninu u slabo osvetljenom skladištu. Izložene su samo njegove najizrazitije karakteristike karoserije.

Veliki spojler ima pozadi, a ugaona silueta – sa niskim, nagnutim poklopcem motora i rastegnutim međuosovinskim rastojanjem – sugeriše da će ovaj novi performantni automobil biti radikalno drugačiji od bilo kog aktuelnog modela korejske marke.

Hyundai je rekao da će ovogodišnji dan N „predvideti budućnost N-a sa nasleđem“. Kompanija nije htela da da dodatne informacije našim kolegama iz Autocara čiju vest i prenosimo.

Druga slika, takođe objavljena na Hyundaijevim stranicama na društvenim mrežama prikazuje zadnji deo novog Hyundaija Ioniq 6, zvanično predstavljenog prošle nedelje, sa velikim zadnjim krilom za trkačke specifikacije – što nagoveštava da dolazi i „hot“ verzija tog automobila.

Evropsko sedište kompanije Hyundai u Nemačkoj nedavno je dobilo više autonomije za razvoj modela specifičnih za region, zbog uspeha kompanije na tržištu. Ovaj potez znači da će postojati povećan broj modela po meri dizajniranih posebno za Evropu, kao i mogućnost da se vodi razvoj modela namenjenih globalnim tržištima.

„Bili smo toliko uspešni (u našoj evropskoj operaciji) da nam je dato više slobode da se razvijamo sami“, rekao je za Autocar ekskluzivno prošlog meseca Tajron Džonson, šef istraživanja i razvoja za Genesis, Hyundai i Kiju.

Podbrend N je u velikoj meri ključni fokus za Džonsona i Hyundai. Firma je imala ukupno 30 projekata u radu u 2021, uključujući Hyundai i20 N, Hyundai Kona N i Hyundai Elantra N.

Džonson je nekadašnji glavni inženjer Fordovog odeljenja RS i pridružio se kompaniji Hyundai Motor Group 2018. godine. Od tada je pomogao u konsolidaciji brojnih evropskih lokacija za testiranje.

Džonson je takođe rekao da kompanija planira da udvostruči svoju lokaciju u Nirburgringu, što je dobro za njene N derivate.

AutoRepublika

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments