1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Koliko Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio izgubi na vrednosti posle dve godine?
Koliko Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio izgubi na vrednosti posle dve godine?

Koliko Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio izgubi na vrednosti posle dve godine?

3.65K
13
Podelite sa prijateljima:

Početkom godine smo vam doneli izveštaj kolega iz američkog Car & Driver magazina koji su imali prilike da tokom poslednje godine urade takozvani dugoročni (long-term) test. Reč je o dugogodišnjem upoznavanju sa određenim automobilom koje obično traje oko dve godine.

Tokom 40.000 milja (64.000 kilometara) Giulia je imala poprilično veliki broj sitnih „Gremlina“ – od curenja antifriza preko zamene pumpe za gorivo i na kraju diferencijala. Novinari su prijavljivali i određene zvuke, to jest buku u zadnjem delu vozila, pa je tako Alfa Romeo poslao svoje eksperte direktno iz Italije u američku saveznu državu Mičigan.

Posle tridesetjednog dana čekanja, ni eksperti nisu uspeli da detektuju problem, a samim tim ni da ga otklone. Ni ostale popravke i održavanje se nisu pokazale jeftinim. Primera radi, zamena branika i jednog od farova je koštalo čak 3.529 američka dolara dok je zamena pločica i rotora stajala nešto podnošljivijih 1.192 dolara.

Posle dve godine Quadrifoglio se našao u prodaji. Njegova cena kada je napustio salon je iznosila 79.595 dolara, a upravo model sa “long-term” testa je od nedavno izložen u lokalnom prodajnom salonu. Tražena cena je „samo“ 41.500 dolara, što je izuzetno visok pad vrednosti za automobil koji je star svega dve godine. On se nalazi u američkom gradu En Arbor (savezna država Mičigen).

Dok veliki pad vrednosti nije iznenađenje za premijum automobile, Quadrifoglio je u toj kategoriji nadmašio ključne rivale kao što su BMW M3, Mercedes C63 AMG i Cadillac ATS-V. Treba takođe spomenuti da je Car & Driver proglasio Alfinog velikana kao pobednika u direktnom duelu sa spomenutom konkurencijom, pa su priču završili ličnim zaključkom: „Giulia je slomila naša srca“.

AutoRepublika

(3648)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Koja je relacija između „cene kada je napustila salon“ (USD 79.595) i Market Retail Price (USD 57.900)? Ovo prvo je ono što diler traži, ovo drugo je ono po kojoj ovaj prodavac misli da bi ovo vozilo moglo da se proda na osnovu „egzaktnih“ tržišnih pokazatelja posle isteka navedenog vremenskog perioda..? Baš velika razlika.

I, da, ovo me uvek kopkalo: koje je zdravorazumsko obrazloženje standardizovanja žutih kućišta migavaca za vozila koja se prodaju na američkom tržištu, i (posebno u poslednje vreme), šta se dešava sa vozilima koja imaju integrisane migavce u DRL, moraju li da imaju i „dodatne“ „žute“ migavce..?

Yankee

MSRP za bazni Quadrifoglio je $75.000.

moron

„Primera radi, zamena branika i jednog od farova je koštalo čak 3.529 američka dolara“
NIje to skupo. Evo i primera. Jedan moj danas baš dobar drug, ima oktaviu A7. Na parkingu su mu oštetili zadnji i prednji branik i pri tome polomili nosač ksenon fara. Kaže da mu je zamenjen zadnji branik i far, a da je prednji nešto „krpljen“ (tako je rekao) i sve to je ofarbano ( oba branika ). Kaže da je „ceh“ u „Auto Čačku“ bio „okruglo“ 300 hiljada.

Škoda

Octavia A7 VRS – zamena prednjeg branika, levih vrata ( 2 kom. ) i stop lampe, opravka zadnjeg krila i branika, zajedno sa farbanjem svega nabrojanog iznosi 270.000,00 dinara.
Sve u AutoČačku.
Toliko o cenama….i pomalo o drugaru?

moron

Ne shvati pogrešno, verujem ja tebi, ali, njega veoma dobro (gotovo „intimno“ ) znam 20 godina 🙂 I znam da voli svoju škodu, sa kojom je 6 godina. Pre nje je godinama vozio 407. Pitam ga nedavno, kada je pričao o toj opravci: „I, šta se pokazalo kao bolje, octavia ili 407? Kaže kao iz puške: „Oktavia svakako“. Rekoh stidno: „Pa, na 407 ti za slično vreme nisu menjali glavu motora, nisi reklamirao prekomernu potrošnju ulja i radio težinske testove, nisi menjao karter motora, kvačilo … Na drugoj vam je, osim glave, nedavno menjana van garancije i turbina… Kako je… Pročitaj više »

Ercegovac

То није пуно за овлашћени сервис.
Моје мишљење је већ формирано и не покушавајте да ми га промијените са валидним чињеницама 🙂

Озбиљан сам.

Zoca

Da je imala TOYO gume manje bi izgubila na vrednosti Giulia.Eto ja posle udecenija bavljenja automobilizmom kao poslom i hobijem nisam znao da je TOYO najveci i najpoznatiji proizvodjac pneumatika na svetu.Sve do danas.RTS sad rece da je NAJVECI u podnevnim vestima.Istina je da nije ni u prvih deset.

Dikh tu kava

(…) „Izvanredni resursi visokokvalifikovane radne snage sa relativno niskim platama, integracija automobilske industrije kroz tekuća ulaganja stranih kompanija i rastući odnos sa Japanom. Dakle, veoma atraktivno poslovno okruženje u Evropi“, saopštavaju iz te kompanije.

Je l sad jasno što su „najveći“..?

Rajko

Na oglasu piše da je bila nova oko 57 hiljada, a u tekstu da je koštala oko 79. Razlika je.

Ercegovac

Алфа = вијенчаница била, вијенчаница остала.

Од како сам први пут притиснуо лијевим стопалом папучицу квачила једне и упитао власника те исте Алфе за искрено мишљење, та реченица одзвања у мојим мислима скоро три деценије.

И само се потврђује временом…

Rajko

Sa većinom vozila je danas tako. Sve je vencanica ako ne prihvatas realnost i cenu tržišta.

Dame Alfa

Promenili su prednji branik? Odma se zna kako su je vozili.Dobro je sto je proslava sa manji broj kvarova. Drugi auto ne bi izdrzao ni dva meseca a ne dve godine.

Darth Vader

Ja se pitam kakve veze ima branik sa kvarovima iskreno? Znaci ispada da su je cukali, pa nije ni cudo sto su morali da sredjuju sve i svasta na kolima…
Nadjite mi jedan auto koji je cukan, a da nije kostala popravka, a posle ako se taj auto nasao na oglasima bio poprilicno jeftin…

Jos jedan cin kako ocrniti proizvodjaca, ne bitno kojeg…