1. Home
  2. Vesti
  3. Alpina osvežila modele B5 i D5 S (GALERIJA)
Alpina osvežila modele B5 i D5 S (GALERIJA)
0

Alpina osvežila modele B5 i D5 S (GALERIJA)

289
0
Podelite sa prijateljima:

Alpina je izvršila ažuriranje svojih automobila baziranih na BMW-u Serije 5. 

Restilizovani B5 i D5 S već su spremni za narudžbine, a prve isporuke očekuju se u na jesen ove godine. Početna cena za B5 trebalo bi u Evropi da iznosi oko 117.000 evra.

Kad smo već kod ovog automobila, šta se zapravo promenilo? Malo toga, ali je najbitnija novina veća snaga u odnosu na pređašnji model. V8 agregat zapremine 4,4 litra sada isporučuje 622 ks i 800 Nm. Prevedeno u performanse, ovaj Alpinin automobil u stanju je da do „stotke“ stigne za svega 3,4 sekunde (karavan 3,6 sekundi), dok je maksimalna brzina  za limuzinsko izdanje 330 km/h. a praktičniji karavan 320 km/h.

Alpina navodi da je veća snaga omogućena revidiranjem centralne kompjuterske jedinice i unapređivanjem rashladnog sistema, pogotovo interkulera.

I D5 S je sada snažniji nego ranije. Na raspolaganju je 347 ks i čak 700 Nm, a nemački tjuner ističe da je implementiran i blagi hibridni sistem od 48 V. Tako D5 S stiže do 100 km/h za svega 4,8 sekundi, dok je u stanju da maksimalno pojuri do 285 km/h.

Što se tiče estetskih izmena, one su suptilnog karaktera. Promenjen je izgled svetlosnih grupacija, postavljen je novi zadnji odbojnik, dok su usisnici za vazduh na prednjem delu vozila uvećani za 40%. U kabini je najveća novost je revidirana instrumentalna tabla i informativno-zabavni sistem.

AutoRepublika

(289)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments