1. Home
  2. Vesti
  3. Marka koju krasi top pouzdanost poverava organizaciju proizvodnje svom opozitu
Marka koju krasi top pouzdanost poverava organizaciju proizvodnje svom opozitu
1

Marka koju krasi top pouzdanost poverava organizaciju proizvodnje svom opozitu

1.44K
1
Podelite sa prijateljima:

GM će proizvoditi buduće Hondine električne modele

Honda ima reputaciju automobilske kompanije visokih inženjering dostignuća, i još impresivnije pouzdanosti njenih proizvoda, po čemu je jedan od lidera u svetu. Možda neće svi biti oduševljeni njenim dizajnom, koji zaista nekada deluje kao da je „pao sa Marsa“, ali kada je reč o kvalitetu, teško da neko može stati Hondi na crtu. Ovde se pozivamo na užu definiciju kvaliteta koja podrazumeva samo pomenutu „pouzdanost“.

S druge strane, mnogi smatraju General Motors kao nekadašnjeg giganta koji živi na račun stare slave. Američki proizvođač je i dalje četvrta najveća automobilska kompanija na svetu (ili treća, ako ne računate Renault-Nissan-Mitsubishi alijansu kao jednu firmu), ali tokom prethodne decenije i kusur godina je ugasio mnoge poznate brendove kao što su Oldsmobile, Pontiac, Hummer, Saturn, Saab i Holden.


Partnerstvo Honde i General Motorsa na papiru deluje kao nešto šta se nikada ne bi ostvarilo, ali desilo se upravo to. Američka firma je još tokom prethodine godina najavila da je postigla sporazum sa Hondom, koji podrazumeva da pozajmi svoje platforme za električne automobile, a sada je otišla još korak dalje i najavila da će ih zapravo proizvoditi.

Ovu vest je preneo Automotive News pozivajuće se na neimenovane izvore, i u njoj kaže da je reč o dva vozila. Jedan će se prodavati pod značkom Honde dok će onaj drugi stići iz izložbeno-prodajnih salona premijum divizije Acure.

Sve će započeti krajem 2023. godine u gradu Ramos Arizpi, a na ovoj lokaciji u Meksiku se trenutno proizvode kompaktni krosoveri kao što su Chevrolet Equinox i Chevrolet Blazer. Neke priče kažu da će dizajnerski jako ličiti na e:concept iz 2020. godine, koji možete osmotriti na priloženim fotografijama.

S druge strane, Acurin krosover će biti nešto veći i deliće platformu sa novim Cadillacom Lyriqom o kojem smo pisali nekoliko puta do sada. Njegova lokacija za proizvodnju je nekadašnja fabrika divizije Saturn u gradu Spring Hil (američka savezna država Tenesi) i debitovaće oko godinu dana nakon Hondinog modela.


Oba vozila će pokretati mehanika i baterije General Motorsa, nalik onima koje smo videli na novom GMC Hummeru, ali sa značajno manjim dimenzijama. Japanski modeli će takođe pozajmiti još neku stavku američke tehnologije, poput bezbednosnog sistema OnStar, koji šalje signal u slučaju da se vazdušni jastuci aktiviraju, ali i takozvani „Super Cruise“ auto-pilot.

Neće nas iznenaditi ako najveći američki proizvođač predstavi i svoju verziju, posebno za brendove GMC i Cadillac koji žele da se koncentrišu na električne proizvode.

Malo koji proizvođač ima pozitivno iskustvo sa General Motorsom, ali smatramo da je Honda previše ozbiljna firma da bi u nekom epilogu dozvolila „Jenkijima“ da srozaju njihov ugled i reputaciju o kvalitetu.

AutoRepublika

(1444)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Bice Honda standardi kvaliteta, a GM radna snaga. I nece biti bitnijih problema.

Kad je mogao Fiat da u Srbiji proizvodi /500L… Sve se moze 😁