1. Home
  2. Vesti
  3. Na leto se očekuje maleni Lexus (L)BX
Na leto se očekuje maleni Lexus (L)BX
2

Na leto se očekuje maleni Lexus (L)BX

191
2
Podelite sa prijateljima:

Lexus priprema mali električni SUV koji bi se mogao zvati BX. Očekuje se na leto 2023. godine, ali postaje izvesnije kako će izgledati u pogledu stila i tehnike, zahvaljujući mogućem curenju informacija iz Japana. Ovaj krosover bi se takmičio sa Smartom # 1.

Nove informacije se pojavljuju iz Japana o malom Lexusovom SUV-u koji će se naći ispod UX-a u hijerarhiji. Iako su prve informacije sugerisale da je ovo rođak hibridne Toyote Yaris Cross, ispade na kraju da će biti čisto električni. Biće zasnovan na modularnoj platformi E-TNGA koja je debitovala na Toyoti bZ4X, dok je Lexus UX 300E, varijanta „nulte emisije“ hibridnog UX-a zasnovanog na prilagođenoj verziji TNGA-C.

Lexusov najmanji SUV mogao bi se nazvati BX u Japanu, prema specijalizovanim lokalnim medijima, poput nekadašnje Citroenove limuzine. Posle BMW-a XM, ovo je još jedan slučaj da ime nekog od nekadašnjih modela proizvođača sa ševronima uzme neki konkurent. Međutim, Toyota grupa je registrovala ime LBX u Evropi i moguće je da će ga iskoristiti za ovo vozilo.

Lexus (L)BX bio bi dugačak 4,30 m, 20 cm manje od UX-a, širine 1,75 m i visok 1,55 m. To bi mu dalo prednost u dimenzijama u odnosu na Smart # 1, ili čak Peugeot E-2008. Japanac bi imao bateriju kapaciteta između 50 i 60 kWh, koja bi mu dala između 400 i 450 km autonomije s jednim punjenjem.

AutoRepublika

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Soomruck

Lexus (L)BX bio bi dugačak 4,30 m, 20 cm manje od UX-a, širine 1,75 m i visok 1,55 m. 🤔 Maleni?!

BB

Ove dimenzije i jesu za e auto, e sad pošto je Lexus, biće svakako skup. Žene bogatuna bi se mogle obradovati… 😉