1. Home
  2. Vesti
  3. Renault u nove pobede s premijum pretenzijama i novim šefom
Renault u nove pobede s premijum pretenzijama i novim šefom
8

Renault u nove pobede s premijum pretenzijama i novim šefom

1.04K
8
Podelite sa prijateljima:

Renault je dobio novog izvršnog direktora koji bi trebalo da brend povede ka premijum delu tržišta. Fabris Kamobliv preuzima dirigentsku palicu počev od ovog meseca, a i do sada je obavljao važnu funkciju u kompaniji. Bio je stepenicu ispod pozicije na koju se upravo popeo.

Glavna očekivanja od novog šefa se tiču uvođenje kompanije u održivi i profitabilni razvoj, uz ideju da se Renault smesti u premijum segment. Kamboliv je viđen kao zamena za Luku de Meaa, koji je na čelu celokupne grupacije u čijem sastavu su i brendovi Dacia, Alpine i Lada. Dodatno, on je takođe i na čelu Asocijacije evropskih proizvođača automobila (European Automobile Manufacturers – ACEA).

Renault je najavio nešto slično još u formi prezentacije plana zvanog Renaulution, u kom se navodi da će fokus društva biti na profitabilnosti, a ne na obimu prodaje. Revoultion, pardon Renaultion (pošalica) bi trebalo da sprovede isti čovek koji je bio aktuelan i kada je program predstavljan, a to kažemo jer je Kamboliv i ranije bio zadužen za prodaju marke Renault, kao potpredsednik kompanije. Strategija podrazumeva finansijsku stabilizaciju kompanije, renoviranje palete automobila u ponudi, dok je pomenuta revolicija na dnevnom redu od 2025. godine.

Deo najavljenih promena podrazumeva da Dacia prestane da bude sinonim za jednostavna i jeftina vozila i da zauzme tržišnu nišu koju danas drži Renault, odnosno proizvođač za široke narodne mase, dok bi Renault zašao u malo prestižnije vode, s ponudom, pa rekli bismo bliže premijum vozila (krosovera i retro automobila).

„Ponosan sam na to što će Fabris Kamboliv, sa svojim tridesetogodišnjim iskustvom u grupi, preuzeti vođstvo kod marke Renault. (…) Oslanjam se na njegovo umeće da vodi tim kroz transformaciju koja očekuje brend u narednim godinama,“ komentarisao je promenu Luka de Meo.

Kako je i izvršni direktor cele grupacije rekao, Kamboliv je od 1992. godine u Renaultu. Imao je kancelarije u Španiji, Francuskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj i Rumuniji. Postao je potpredsednik zadužen za marketing i prodaju na teritoriji Rusije i cele Evroazijske unije, i to od 2011. godine.

Četiri godine kasnije je dobio mesto izvršnog direktora Renaulta za brazilsko tržište, a onda je 2017. godine uznapredovao do mesta potpredsednika za Afriku, Bliski istok, Indiju i regiju Pacifika. Naposletku 2021. je imenovan za potpredsednika zaduženog za funkciju prodaje na nivou cele marke Renault. Od prošlog maja je igrao ulogu izvršnog rukovodioca (COO).

AutoRepublika

(1043)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Jaja

Renault i premium 😂

Renault Terminator

Doće i ta 2025…pa da vidimo šta ste naumili,hoćete li praviti automobile konačno ili nastaviti gurati samo čardake.

BB

Mem veze da li je čardak ili ne, treba da bude to što mu određeno da bude. Ali mi se čini da će ga ovaj čika sahraniti… Renault premium znači da će biti pun fake „namještaja“, da će mu zarad „estetike“ još spustiti liniju krova, staviti neko sportsko premium ogibljenje koje će ga učiniti neudobnim, staviće mu neki „premium“ 1.2 l motor 😂🤣 da se takmiči sa bembarom 3.0 (možda će ga englezi policajci bolje prihvatiti 😂🤣)…
Renault treba da bude Renault, udoban, prostran, pristojan i to svim varijantama kimuzina, čardak, dildo …vratite Ghova, vodite ova g..na

Renault Terminator

Pa jel može gore nego što je sad🤣…

BB

https://youtube.com/shorts/BjcN40jvpJQ?feature=share

evo, lijepo čovjek kaže, ako hoćeš da budeš uspješan u bilo čemu moraš da budeš ono što jesi i uporan da to provedeš…
Isto važi i za Renault, mora biti Renault a ne BMW. 😉

Rikošet

…uz ideju da se Renault smesti u premijum segment… Nikad bio niti će ikad biti premium, znači promašena politika u startu. Renault je u Francuskoj „narodni“ brend, a i u svijetu. Možda u Africi da je premium…

Dacia više nije sinonim za jeftine automobile, evo sa novom maskom, komadom obične panel plastike ponovo su podigli cijene svim modelima…

Bazni Duster na startu prodaje koštao je 12.500 Eura, a evo ga već je nagurao 17.500. Platformska osnova mu je još iz 1998. godine, kada je predstavljen Clio…

Biće težak posao ovom iako mu je biografija podugačka…

moron

Renualta od propasti može da spasi samo Dačija, a ne neki „premiumi“. 😊
Uostalom, sreća za Reno pa je prošle godine više u Evropi porasla prodaja Dačije ( mislim 16% ) nego je pala prodaja Renoa ( valjda 14% ), inače bi reno mogao i ključ u bravu uskoro da stavi.

BB

Pa sudeći po najavama, ovome je i cilj ključ u bravu i gašenje svjetla. Toliko se tih vannabee premiuma nakotilo da čovješ prosto poželi neku „kanturinu“ oslobođen od premium želja 😉