1. Home
  2. Vesti
  3. Zanimljivost dana: Ferrari F430 sa 253.000 km na satu
Zanimljivost dana: Ferrari F430 sa 253.000 km na satu

Zanimljivost dana: Ferrari F430 sa 253.000 km na satu

2.18K
1
Podelite sa prijateljima:

Egzotični automobili nisu poznati po svojoj dugotrajnosti. Oni se retko voze, pažljivo čuvaju i vremenom dobijaju na vrednosti kao izuzetno cenjeni klasični automobili.

Ali, za svako nepisano pravilo obično postoji i izuzetak kao što je ovaj koji vam predstavljamo. Naime, jedan Ferrari F430 trenutno ima prikazanih čak 253.000 prevaljenih kilometara na satu. Detalja o njemu skoro i da nema, a priča je po prvi put osvanula na sajtu GTBoard.com gde su određeni članovi redakcije imali prilike da se lično uvere u objavljene brojeve.

Vlasnik kaže da je najčešći problem bio zamena svećica i veruje da ih je do sada menjao čak 25 puta. Sledeća stavka koja se našla na listi čestih reparacija se odnosila na set kvačila, koji je zamenjen četiri puta, ali motor i menjač su još uvek originalni, što je impresivno za V8 agregat koji se po prirodi stvari često vozi u zoni visokih obrtaja.

Čak je i enterijer izuzetno dobro očuvan. Izuzetak je volan, dok su znake izmene originalne boje pokazali i određeni tasteri. Ipak, vlasnik tvrdi da su svi još uvek u redovnoj funkciji.

Iako je cifra od prevaljenih 253.000 kilometara zaista impresivna, ona nije ni približno najveća kada je reč o egzotičnim proizvodima na četiri točka. Tu čast ima jedan Lamborghini Murcielago koji je do sada, svog vlasnika činio srećnim duže od 400.000 kilometara.

Zoran Tomasović

(2181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dobrivoje

Izgleda ovaj Ferrari bio u Bosni, pa pokazuje 253000km.
Da nije bio u Bosni, sad bi imao sigurnih 500000km.
😀