1. Home
  2. Prezentacije
  3. Range Rover Velar po drugi put podmlađen
Range Rover Velar po drugi put podmlađen
1

Range Rover Velar po drugi put podmlađen

358
1
Podelite sa prijateljima:

Prvi put svedočismo modernizaciji atraktivnog krosovera zvanog Range Rover Velar pre nekih tridesetak meseci i tada smo konstatovali da je talas novog vremena zahvatio „samo“ enterijer i listu opreme. Tada se dizajneri nisu usudili da menjaju karakterističnu pojavu zaista atraktivnog vozila, ali sada je taj momenat došao. Nakon šest godina proizvodnje, Velar je dobio zaista osveženi stil, iako je i dalje stoprocentno prepoznatljiv.

Range Rover Velar pre i posle restilizacije, s leva na desno

Svaki ponaosob od novih matriks farova pruža po 67 dioda tipa LED, takve sijalice su zadužene za kratka i duga svetla, kao i za jednostavniju matricu dnevnih svetala. U režimu „dugih farova“ ovako koncipirana rasveta dobacuje i do pola hiljade metara daljine.

Preoblikovana je i maska hladnjaka i dok je nova ta zona i na stražnjici krosovera, s novim reljefom i posebno drugačijom donjom sekcijom.

Enterijer je redizajniran u duhu minimalističkog stila, odnosno prilično je sveden. Umesto dvostrukog ekrana s rotacionim tasterima na čeonom panelu, sada je tu samo jedan displej s mutlimedijalnim sistemom Pivi Pro. Nudi dijagonalu od 11,4 inča. Virtuelni meniji sadrže kontrole uređaja za klimatizaciju, vozačke elektronika i sistema vožnje po negostoljubivim terenima nazvanim Terrain Response 2.

Nisu obezbeđena zasebna dugmad na konzoli niti na središnjem tunelu, a tu se nalazi jedino ručica automatskog menjača koja je locirana na izvanrednom mestu – po sredini površine i potpuno usamljeno. Uostalom, možete videti na donjim fotografijama.

Land Rover je proširio opcije izbora materijala koji se mogu okarakterisati ekološki podobnim, kada pričamo o uređenju putničke kabine. Novouvedene opcije uključuju polimerne tekstilne umetke u kombinaciji sa skupocenom vunenom tkaninom komercijalnog naziva Kvadrat. Davnih dana smo pisali o ovom brendu. Međutim, sve ovo još uvek ne znači da kupac nije u mogućnosti da izabere prirodnu kožu za presvlake površina u kabini.

Takođe je proširena i paleta dostupnih ambijentalnih svetala, ali nasuprot tome, obim dostupne opreme je umanjen. Sada asortiman uključuje pakete opreme nazvane: S, Dynamic SE, Dynamic HSE i Autobiography.

Subjekt tehničkih unapređenja je bila jedino verzija nazvana Range Rover Velar P400e. Iza tog indeksa se skriva priključni hibrid. Duet dvolitarskog turbobenzinskog četvorocilindraša i elektromotora i dalje razvija 404 konjske snage i 640 Nm najvišeg obrtnog momenta, ali je kapacitet trakcione baterije uvećan sa 17,1 na 19,2 kWh.

Domet u bešumnom režimu je zato i uvećan sa 53 na 64 kilometara (saglasno ciklusu WLTP), a uz pun rezervoar benzina i bateriju struje, krosover može da jezdi do nekih 684 km. Maksimalna brzina kretanja kada vozilo koristi samo električnu energiju, ne premašuje 140 km/h. Za razliku od BMW-a s hibridnim pogonom, a koji ni u jednom slučaju ne možete priključiti na brzi punjač, ovaj Range Rover može da primi DC, a snaga dopune je ovom prilikom uvećana s nekadašnjih 32 na 50 kW.

Inače u ostalom, set benzinskih i dizel verzija je i dalje isti. Četvorocilindarski motori iz porodice agregata Ingenium nose nalepnice D200 (204 ks) i P250 (250 ks), dok redni trolitarski šestaci imaju etikete D300 (300 ks), P340 (340 ks) i P400 (400 ks). Jasno, slovo D označava dizel verzije, dok je P rezervisano za benzince.

Nezavisno od tipa motora SUS, svi krosoveri poseduju osmostepeni automatski menjač i integralni pogon. Po svojoj prirodi su laki hibrid (48V – starter/generator). Izuzetak je jedino modifikacija nazvana P250.

Ažurirani Range Rover Velar je već dostupan za poručiti u Evropi. Na primer, u Nemačkoj staje 69,6 hiljada evra, dok u matičnom Ujedinjenom Kraljevstvu, menja vlasnika po početnoj ceni od 54 hiljada britanskih funti.

AutoRepublika

(358)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

Dakle, ko kupuje Velar, samo P250 i zdravo.