1. Home
  2. Prezentacije
  3. Zeekr objavio fotografije s kamuflažom novog električnog SUV-a 003
Zeekr objavio fotografije s kamuflažom novog električnog SUV-a 003
1

Zeekr objavio fotografije s kamuflažom novog električnog SUV-a 003

191
1
Podelite sa prijateljima:

Zeekr 003 (BX1E) je kompaktni potpuno električni SUV koji će biti lansiran ove godine. Ovo vozilo je namenjeno evropskom tržištu. Zeekr je očigledno želeo da naglasi svoje namere, pa su podelili neke slike modela 003 koji prolazi testove na putevima u Evropi.

Prvo, podsetićemo se da je Zeekr vrhunski električni brend pod Geely Grupom. Njegova linija modela trenutno se sastoji od dva vozila: Zeekr 001 i Zeekr 009 MPV. Obojica stoje na platformi SEA. U 2022, Zeekr je prodao preko 70.000 električnih vozila. Ove godine želi da izađe na evropsko tržište. Izgleda da predstojeći SUV 003 ima šanse da postane Zeekrov najprodavaniji EV u Evropi.

Ranije je Zeekr 003 bio poznat pod kodnim brojem BX1E. To je kompaktni električni krosover, podržan platformom SEA. Njegov spoljašnji dizajn podseća na vozila kompanije Lynk & Co zbog LED svetala koja su montirana na prednjem kraju 003. Sve u svemu, eksterijer 003 ima vibracije Sci-Fi. Što se tiče njegovih dimenzija i pogonskog sklopa, oni još nisu jasni.

Prvo, ove slike zapravo nisu „špijunski snimci“ jer ih je Zeekr sam napravio i podelio. To je uobičajena praksa među velikom većinom kineskih proizvođača automobila.

Spoljašnji izgled karakteriše prekrivenost bokova šarenom kamuflažom, ali ipak mogu da se podvuku neke karakteristike. Ima prorezane farove, aerodinamičan poklopac motora, ručke na vratima koje se mogu uvlačiti i usisnik za vazduh u donjem delu prednjeg branika. Vredi napomenuti da 003 takođe ima prave retrovizore, a ne kamere.

Sa zadnje strane, Zeekr 003 je dobio sportski krovni spojler, dve nezavisne jedinice zadnjih svetala i mali brisač vetrobranskog stakla. Vredi napomenuti da njegova staklena površina takođe izgleda malo. Čini se da će vozač 003 imati manjak vidljivosti.

Na jednoj fotografiji Zeekr 003 stoji odmah iza Audija e-tron GT. Dakle, može se videti razlika u dimenzijama ovih EV-ova. Dužina 003 će dostići približno 4.380 mm. Što se tiče međuosovinskog rastojanja, ono će biti oko 2.750 mm. Dakle, on je 110 mm duži od Smarta #1 sa istim međuosovinskim rastojanjem.

Zeekr 003 će navodno biti lansiran u prvoj polovini 2023. Čini se da će publika moći da vidi serijski automobil na sajmu automobila u Šangaju u aprilu ove godine. Nakon debija u Kini, stići će i na evropsko tržište.

AutoRepublika

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Bice to interesantan auto, relativno kratak a visok, sa velikim rastojanjem osovina – za poredjenje, Golf 8 ima rastojanje osovina od 2,64 m. Ovakve proporcije garantuju dobar prostorni komfor kao i udoban ulaz/izlaz. Ako mu cena ostane blizu kineske bice to hit na trzistu Evrope.

Jos jedan interesantan podatak: simci su napravljeni u Svedskoj, sto nam signalizira da je novi Zeekr razvijen kod Volvoa i da ce imati istu platformu kao najavljeni mali Volvo EX30.