1. Home
  2. Prezentacije
  3. Toyota predstavila Yaris GR Sport (GALERIJA)
Toyota predstavila Yaris GR Sport (GALERIJA)
0

Toyota predstavila Yaris GR Sport (GALERIJA)

410
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka nastavlja da obogaćuje gamu hečbeka iz B segmenta.

Toyota ima razloga za zadovoljstvo, jer se nova generacija Yarisa odlično prodaje na Starom kontinentu i sa dolaskom još jedne varijante komercijalni rezultati trebalo bi da budu još ubedljiviji.

Yaris GR Sport ne bi trebalo mešati sa modelom GR Yaris. Za razliku od potonjeg koji je u suštini homologacioni specijal, Yaris GR Sport je samo unapređena verzija standardnog modela. Toyota je potvrdila da će ovo novo izdanje stići na evropsko tržište u drugom kvartalu naredne godine.

Pa, po čemu se ovaj Yaris razlikuje od onog običnog? Počnimo od izmena spolja. Tu su nove felne od 18 inča sa crvenim umecima, potom nešto drugačiji izgled maske hladnjaka, GR (Gazoo Racing) značke na više mesta, kao i restilizovani difuzor na zadnjem delu vozila. Osim toga, Toyota je ponudila i novu sivu boju, koja je ujedno predstavljena na premijernim fotografijama.

U kabini se takođe može pronaći pregršt GR oznaka, zatim papučice od aluminijuma, kao i sportska sedišta prošivena kontrastnim crvenim koncem.

Mada Yaris GR Sport izgleda sportskije u odnosu na standardno izdanje, ne može se reći da ponuđeni motori idu u korak sa stilom. “Yarić” ima u ponudi samo dva agregata, 1,5-litarski benzinac sa 125 ks, kao i klasični hibrid (koji koristi SUS motor od 1,5 l) sa 116 “grla” ispod haube. Prvi navedeni za prenos snage koristi Toyotin iMT menjač, a potonji CVT transmisiju.

Verzija sa samostalnim SUS agregatom u stanju je da obavi sprint do “stotke” za ravno 9 s, i da pojuri sve do maksimalnih 180 km/h. Kapaciteti hibrida na ovom polju su znatno slabiji, pa se ubrzanje do 100 k,/h završava za 9,7 s i može se dostići 175 km/h.

U Toyoti navode da su dodatno poradili na ogibljenju i torzionoj čvrstini šasije, tako da je moguće voziti Yaris GR Sport nešto žustrije, nego što je to slučaj sa osnovnim modelom. Cene za novitet još uvek nisu saopštene, to će najverovatnije biti učinjeno tokom sledećeg proleća, neposredno pre starta tržišne karijere.

AutoRepublika

(410)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments