1. Home
  2. Održavanje
  3. Evo koliko košta održavanje Bugattija Chirona posle deset godina (VIDEO)
Evo koliko košta održavanje Bugattija Chirona posle deset godina (VIDEO)

Evo koliko košta održavanje Bugattija Chirona posle deset godina (VIDEO)

15.89K
23
Podelite sa prijateljima:

Niko neće obraćati pažnju na pritužbe vlasnika Bugattija na troškove održavanja. Ako možete priuštiti automobil od tri miliona dolara, možete sebi priuštiti održavanje, bez obzira na to koliko nečuveno izgleda. Međutim, i dalje je prilično interesantno za obične smrtnike koliko košta održavanje Bugattija Chirona.

U ovom videu iz kolekcije Hamilton, Stiv Hamilton razlaže troškove održavanja svog Chirona od kada ga ima i koliko će koštati tokom deset godina. Mnoge intervencije koje je Hamilton već obavio bile su pokrivene četvorogodišnjom garancijom za automobil, uključujući i poslednju intervenciju koju je spomenuo tokom video snimka. Međutim, da je automobil van garancije, ta usluga bi koštala 34.000 dolara. Uobičajena godišnja usluga košta 11.500 dolara.

Ako želite dodatnu četvorogodišnju garanciju, koštaće 204.000 dolara. Iako je šokantno skupo, to pokriva mnogo toga, uključujući sve, od zamene ulja do polomljenih točkova. Ako vlasnik Chirona planira da zadrži automobil deset godina, šest godina nakon njegove početne četvorogodišnje garancije koštaće 91.500 dolara (pet 11.500 dolara godišnjih usluga plus jedan glavni četvorogodišnji servis od 34.000 dolara). I to je samo rutinsko održavanje, a ne popravljanje bilo čega što se pokvari. Uzimajući u obzir da zadnje svetlo Chirona košta više od 10.000 dolara, dodatna četvorogodišnja garancija bi mogla biti vredna toga za vlasnike Chirona, posebno ako ga kupuju polovnog.

Govoreći o kupovini polovnog, šta se dešava ako treba da zamenite njegov 8,0-litarski W16 motor sa četiri turbo punjača? Moraćete da izdvojite 856.406,98 dolara. To je najsmešnijih 98 centi u istoriji. Ako se složeni menjač sa dvostrukim kvačilom pokvari, to je 185.000 dolara za zamenu.

Šta je sa kočnicama, koje su habajući predmeti i koje će morati da se menjaju s vremena na vreme? Samo prednji diskovi će vas koštati više od 18.000 dolara, uz još dodatnih 6.700 dolara za pločice. Zadnji diskovi su isti, ali pločice koštaju samo 4.000 dolara.

Ako ste dovoljno srećni da posedujete Bugatti, samo budite srećni što možete priuštiti troškove njegovog održavanja. Ista je situacija i sa potrošnjom; ko ima da plati automobil, ima i za gorivo.

Pogledajte i video prilog…

AutoRepublika

(15890)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

23 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Skoro pa kao za BMW 😂🤣😂🤣

TheStig

Redakcijo što je u naslovu „posle deset godina“ kad je prvi Chiron proizveden 2016? Opet kopirate tekstove 😀

Rikošet

U ovom videu iz kolekcije Hamilton, Stiv Hamilton razlaže troškove održavanja svog Chirona od kada ga ima i koliko će koštati tokom deset godina. Treba samo čitati. Slažem se da treba ukazivati na greške, ali eto ovdje je nema… Paradoks je da si „po mom mišljenju“ između ostalog zbog višestrukih prekršaja po pitanju kulture dijaloga, psovanja i uvreda koje si razmjenjivao sa pojedincima od redakcije zaslužio da te stalno „kritikuje“. Ne isključi, blokira ili slično nego samo kritikuje i ukazuje na greške i nekulturu… Možda i jesi kritikovan, ali ja to nisam registrovao, a i ako jesi nimalo se ne… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Rikošet
TheStig

Jesam li tebe uvrijedio nekad? Šta ti misliš je tvoja lična stvar. Tvoje postove preskačem jer su teško izmišljanje „tople vode“. Pošto preskačeš moje postove, a i ja tvoje nekad tako i ostane. 😀 Ti si niko i ništa da ocjenjuješ moju moralnu vertikalu. Nemam problem da kažem šta mislim. U društvu nikad nisam imao probleme, niti me je nekad neko okarakterisao kao nemoralnim članom. Ako tebi redakcija ugađa ja nisam takvog mišljenja. Ti imaš svoj stav, ja moj. I to je to. Na kraju da dodam da je moja rečenica „opet kopirate tekstove“ bila šaljivog karaktera. Sve i da… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
Rikošet

Srećom gumica nije ni kod tebe ni kod mene pa da brišemo šta smo do sada napisali…

Ti si svuda omiljen, najpametniji, najkulturniji, najmoralniji u svemu naj, naj, naj…

Podsjećaš me na jednog lika koji svaki dan istupa sa takvim stavom i već se plašim da taj stav postaje obrazac za generacije koje dolaze.

Živi bili, a ti samo pokušaj da iz svog komentarisanja izbaciš psovke i uvrede zbog sebe, a ne zbog tužibaba…

TheStig

Ja sam rekao da nisam u društvu imao probleme i da me nisu nikada okarakterisali kao nemoralnim. To što si napisao da sam ja naj ja nikada nisam ni rekao niti napisao. Spinuješ informacije. Klasična osobina onih koji gube raspravu. Ja sam stariji mnogo nego što ti misliš, nisam „omladina“. Imaš samo pretpostavke koje su naravno pogrešne. Kao što rekoh tužibaba. 🙂

Rikošet

Ni liku na kojeg me podsjećaš niko iz njegovog okruženja nije nikada rekao da nije naj, naj, naj… Evo ja ti kažem, navodim ti zašto i nemaš poštenog argumenta da to pobiješ, jer znaš da je na ovim stranicama na desetine tvojih komenatara u kojima psuješ i vrijeđeš neistomiljenike. Ne treba meni redakcija da ti to napišem. Ja ti kažem nađi mi jedan, jedini komentar u kojem sam nešto opsovao i nekog uvrijedio… Ne možeš, a ja ću tebi „moralnoj vertikali“ kojoj nisu rekli da je nemoralan da ih nađem tovar i to onih u kojima na najstrašniji način vrijeđaš… Pročitaj više »

TheStig

Ja sam te pitao gdje sam ja tebe uvrijedio. Preskočio si pitanje. Ti si generalista. Koji primjenjuje neprimjenjivo na sve. Moj spor je sa 2 osobe na ovom portalu i to je to. A ti si rekao vridjas ljude. Dakle generalises. Opet ti kazem ne zanima me sta ti mislis. Argumenti su jasni. Nisi u pravu. Rasprava zavrsena.

Rikošet

Nije završena kad ti kažeš! Ako si navikao da tako postupaš u životu nije ni čudo što ti niko ne govori ono što ti sad ja pišem vjerovao ili ne iz najbolje namjere. Da ti pojasnim kako stvari stoje. Ako uzmem pištolj i pucam u dva čovjeka u gomili ja onda po tvom mišljenju ne plašim (smaram) svojim postupcima ostale, jer ja zaboga imam nešto samo protiv te dvojice, a ne ostalih? Neću da čitam psovke i uvrede na portalu o automobilima. Još manje da čitam kako se pojedinci vrijeđaju i raspravu oko točkova i lima spuštaju na nivo kafanske… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Rikošet
TheStig

Kako rekoh sa moje je strane završena, i već sam ti rekao da smaraš svojim preopširnim postovima. Hajde što su preobimni, ali su prazni, kako se u narodu kaže „mlaćenje prazne slame“. Nastavi i dalje, dobro ti ide. 😉

kikiriki

Kaki su to tvoji postovi a ako nisu u vezi Koreje?

TheStig

Prvo ne kaže se „kaki“? Nauči se pravopisu. Drugo, mojih postova ima na razne teme. To što je tvoj cilj da se svađaš pa ne čitas je drugi par cipela.

kikiriki

Tebe treba zabraniti, ukinuti. Naopak si, unisti sajt
Ne bi vise kvario raspolozenje ali ako se ti ne uklonis sa sajta, moze da se pise propalo

TheStig

Imaš pravo na svoje mišljenje.

Renault Terminator

Poptuno saglasan👍🍻.

Renault Terminator

Prijatelju izdržali smo ovoliko,izdržaćemo i ovo malo dok programeri ne uvedu banovanja,ignore listu i ostala sankciona sredstva na AR.Napisao je juče Zvezdan lijepo,još samo malo i biće milina jedna.Neće niko nikoga moći da vređa kao što je to na svim drugim mijestima strogo zabranjeno i strogo sankcioniše.🍻

Laki

Bilo bi sumnjivo da je jeftino ovo je taman.

TheStig

Bugatti nudi takav nivo korisničkog iskustva, koji ne postoji nigdje drugo. Nedavno gledam video jednog vlasnika, kaže išao na putovanje preko Evrope sa svojim Chironom i imao neki problem gdje mu je iskočilo upozorenje „check engine“. U 12 naveče remote su mu se nakačili na automobil i riješili 😀 To se zove korisnička podrška.

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
BB

Nedelja, 8 sati naveče zvoni telefon, pitaju da li imam frekventni regulator određenog tipa na stanju. Aman ljudi, to se čeka 7 mjeseci… Šta da radimo, hitno nam je…. Dođite i ponesite to što imate da probamo popraviti, od nekoliko napraviti jedan da valja. I dolaze oni u devet, završavamo oko deset, sredio – popravio… Eto, za*eb’o sam i Bogatti što se tiče korisničkog iskustva 😜

TheStig

Zamalo, ovaj ih je zvao u 12. Nisi ti još taj nivo 😉 😀

BB

Koji dan? Ne možeš radni dan računati 😜

moron

Svaka čast !

Laki

Ovde sve mora biti „brutalno“ dobro!