1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Novi opoziv Toyote: Nepoderivi Prius ima problem sa zadnjim vratima
Novi opoziv Toyote: Nepoderivi Prius ima problem sa zadnjim vratima

Novi opoziv Toyote: Nepoderivi Prius ima problem sa zadnjim vratima

555
2
Podelite sa prijateljima:
Toyota pokreće opoziv za novi Prius, jer postoji šansa da bi njegova zadnja vrata mogla neočekivano da se otvore zbog kratkog spoja. Problem pogađa 55 hiljada automobila u Americi proizvedenih prošle i ove godine, a globalno je taj broj oko četiri puta veći.

Prema proizvođaču automobila, voda može da napravi kratak spoj kod elektronskih kvaka zadnjih vrata, a vrata bi mogla da se otvore ako nisu zaključana. Mogla bi se otvoriti dok se automobil kreće ili kada je (ne dao Bog) učesnik u sudaru.

Vlasnici bi trebalo da očekuju poštu iz Toyote o opozivu, koja bi trebalo da stigne do početka juna. Toyota će to rešiti skidanjem levog i desnog otvarača zadnjih vrata, a zatim i ugradnjom delova poboljšanog dizajna.

Dok se problem ne reši, japanski proizvođač traži od kupaca u SAD i Kanadi da aktiviraju funkciju koja automatski zaključava vrata. Kompanija kaže da će to pomoći da se spreči otvaranje vrata ako se dogodi kratak spoj. Toyota poziva oko 211.000 vozila širom sveta, uključujući Aziju i Japan.

Toyota je radikalno promenila Prius za 2023. godinu, pretvorivši ružni automobil za puku uštedu goriva u elegantnu limuzinu koja je takođe hibrid. Dok je Prius sinonim za Toyotu, daleko je od najprodavanijih vozila brenda, ali čini se da je novi model pomogao da se poveća prodaja u iznosu od 138,6 posto za prva tri meseca 2024. godine.

Naš Peki je testirao krajem prošle godine jedan primerak Priusa, a o tome više pročitajte ovde.

AutoRepublika

(555)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Rast prodaje u prva tri meseca jeste impresivan ako se posmatraju procenti, ali u apsolutnim iznosima su to sitne cifre, a ti visoki procenti posledica očajnih rezultati u 2023, kad je npr u Evropi prodato samo oko 2 600 komada Priusa.

https://newsroom.toyota.eu/toyota-motor-europe-posts-all-time-sales-record-of-1173419-vehicles-in-2023/

s mile

statistika je lepota od stvari, tako lako možeš da se pohvališ…