1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat Panda 4×4 će se vratiti na evropsko tržište naredne godine
Fiat Panda 4×4 će se vratiti na evropsko tržište naredne godine
6

Fiat Panda 4×4 će se vratiti na evropsko tržište naredne godine

1.26K
6
Podelite sa prijateljima:

Već nekoliko meseci Fiat Panda 4×4 nije dostupna u katalogu italijanskog brenda u Evropi. Gotovo u tajnosti, torinski proizvođač je odlučio da je izbriše iz konfiguratora na evropskom tržištu bez objašnjenja.

U pripremi je dolazak novog modela iz B-SUV segmenta koji će biti pušten u prodaju 2023. godine, to će biti brat blizanac Jeepu Avengeru. Ovaj novi Suv, a ni ova ni potpuno nova sledeća generacija Pande nisu imali veze sa drastičnom i prikrivenom odlukom da se Fiat Panda 4×4 privremeno eliminiše, već famozna kriza oko mikročipova.

Italijanski izvori ističu da je Olivije Fransoa, šef Fiata i Abartha, objasnio da je proizvodnja Fiata Pande 4×4 privremeno obustavljena jer ne mogu da zadovolje potražnju zbog krize oko čipova. „Nastavak primanja novih porudžbina i nezadovoljstvo kupaca, kada su liste čekanja onih koji su već rezervisali sedam do osam meseci, nije delovalo pošteno i odgovorno. Zato smo odlučili da pritisnemo dugme za pauzu, ali to je samo pripravnost“, rekao je Fransoa.

Francuz je potvrdio da će se urbani mališan opremljen pogonom na sva četiri točka vratiti na proizvodne trake italijanske fabrike u Pomiljano D’Arko 2023. godine, a da će ostati u proizvodnji do 2026. godine.

Ovaj model će savršeno koegzistirati sa novom generacijom Pande, koja će preći u B segment. Prema nekim podacima, proizvodiće se u našem Kragujevcu.

Ono što se za sada ne zna je kada će se vratiti u konfiguratore i kada će zastupnici marke ponovo preuzeti porudžbine za Pandu 4×4.

Ne zna se ni da li će ponovno pojavljivanje u katalozima doneti novosti, nešto što ne bi bilo iznenađujuće, posebno u oblasti opreme koja povećava svoju privlačnost novim bojama, alu felnama i presvlakama.

AutoRepublika

(1261)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Panda u velicini Avendzera, duzina 4,084 m? S jedne strane zao mi je da jedan ovako simpatican mali auto nestane a s druge strane ima u tome dosta logike – bio je suvise mali da bi stvarno bio koristan. Oba modela, Avendzer i Panda, su SUV ograniceno sposobni za kretanje po terenu.

Suzuki Dzimni je slican slucaj – za siri krug publike bio je nedovoljno veliki. Ovaj problem resen je sasvim bezbolno razvojem produzene varijante. Obe varijante, kratak i dugacak, ostaju pravi terenski automobili visokih mogucnosti! Bice to pravi hit!

DUDE

Samo da joj ubace neku drugu motorizaciju…onaj 2-cilindricni motor od 900cm3 je katastrofa.

Matija

Pogon ce dobiti od Avendzera. Kao i sve ostalo sto pripada toj platformi.

DUDE

@Matija
Pricam o postojecoj Pandi 4×4, koja je trenutno „na pauzi“.

Meni malo neverovatno zvuci da za 4×4 nema cipova, a za „obicnu“ ima (ima ih u LPG varijanti). Pre ce biti neka igranka oko motora i kolicine CO2, pa CO2 kvote preusmeravaju na proizvodnju vozila na kojima vise zaradjuju.

Ko pozuri, jos uvek se moze pronaci po koji polovni, mladi 4×4 model sa 1.3 JTD motorom, koji je best-buy.

moron

Slažem se potpuno.

Matija

„Olivije Fransoa, šef Fiata i Abartha“ – jos jedan Francuz na celu italijanske firme??? Stelalantis ce potpuno ugusiti italijansku auto-industriju! Sacuvaj Boze!