1. Home
  2. Sajmovi
  3. Detroit 2019
  4. Prikazan Lexus LC Convertible koncept
Prikazan Lexus LC Convertible koncept

Prikazan Lexus LC Convertible koncept

115
0
Podelite sa prijateljima:

Lexus je skinuo veo sa svog koncepta LC kabrioleta, tačno pred Salon automobila u Detroitu, koji upravo otvara svoje kapije. Lexus LC je veći brat modela RC, čime je kompletirana gama kupe verzija ovog japanskog proizvođača luksuznih vozila. Lexus RC nastupa u “grand tourer” segmentu i konkuriše modelima poput takvih veličina kakve su BMW serije 8 i Mercedes S klase u kupe izdanju.

Lexus LC Convertible koncept, koji će javnosti biti predstavljen u Detroitu je, kako i jeste običaj za konceptne verzije, samo je najava za serijski model. Nakon mnogo uloženog novca u LC kupe, koji nije opravdao očekivanja jer je tokom prošle godine prodat u tiražu od svega 2.000 primeraka, proizvođač je odlučio da sreću okuša i sa verzijom koju je moguće voziti i sa vetrom u kosi.

Dizajneri Lexusa kažu kako je LC kabriolet, praktično stilski evouliran LC kupe, ali da opet uspeva da iznese svoj jedinstven indetitet.

Serijski model ovog automobila možemo očekivati do kraja ove godine. Takođe, očekujemo da će zadržati identičnu pogonsku jedinicu koju koristi i kupe verzija, sa predivnim atmosferskim V8 motorom, zapremine 5,0 litara koji razvija nešto manje od 480 konjskih snaga.

Prelep kabriolet, verujemo složićete se.

AutoRepublika

(115)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments