1. Home
  2. Vesti
  3. Kinezi planiraju da smanje subvencije za kupovinu električnih automobila
Kinezi planiraju da smanje subvencije za kupovinu električnih automobila
0

Kinezi planiraju da smanje subvencije za kupovinu električnih automobila

146
0
Podelite sa prijateljima:

Kina je svetski lider u elektrifikaciji, ali tamošnje vlasti nameravaju da u narednim godinama umanje državne subvencije za kupovinu baterijskih vozila.

Kineska vlada vidi veliku šansu za svoju automobilsku industriju upravo u elektrifikaciji i razvoju “novih tehnologija” u sferi transporta. Ipak, uskoro će značajno umanjiti svoje subvencije za kupovinu novih električnih automobila, ali još uvek nije poznato da li će one biti u potpunosti ukinute ili će samo biti manje nego što su bile.

Azijski gigant ima ambiciozan cilj da do 2025. godine čak 20% prodatih četvorotočkaša spada u “prevozna sredstva nove tehnologije”. Ovde se misli pre svega na električne i plug-in hibridne automobile.

Ostaje da se sačeka i vidi koliko su prošle godine električni i drugi, alternativni automobili pronašli kupaca u Kini, što će dati i realniju sliku o planovima države u ovoj sferi.

Za sada se zna da će u Kini biti nastavljen program subvencija za kupovinu baterijskih vozila i onih koja koriste tehnologiju gorivnih ćelija, ali je predviđeno da ovakav sistem podržavanja potrošača bude na snazi samo do 2022. godine.

AutoRepublika 

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments