1. Home
  2. Vesti
  3. Na licu mesta utvrđeno teško pijanstvo, ali bez alkohola u krvi?!
Na licu mesta utvrđeno teško pijanstvo, ali bez alkohola u krvi?!
15

Na licu mesta utvrđeno teško pijanstvo, ali bez alkohola u krvi?!

6.24K
15
Podelite sa prijateljima:

Prethodnih dana je u Rumuniji pažnju lokalnih medija privukla naizgled bizarna situacija u kojoj je policijska patrola testirala vozača iz Prahova, u sklopu rutinske kontrole, i na temelju sprave koja meri koncentraciju alkohola u dahu, otkila da je nalaz 1,78 mg/l. Takav rezultat je duboko u crvenoj zoni i organi reda nisu imali dileme u pogledu daljeg postupanja…

Nakon što je uređaj za merenje količine alkohola u dahu pokazao takav skor, vozač je odveden u laboratorijsku ustanovu gde mu je izvađena krv za potrebe testiranja. Međutim, kada su nekoliko dana kasnije stigli rezultati iz bolnice, policija nije mogla da dođe sebi. Razlog tome se krije u podatku da je iznad pečata i potpisa odgovorne osobe u nadležnoj ustanovi, stajala informacija u nultom prisustvu alkohola u krvi testirane individue. To je dovelo do toga da se svi postupci protiv osumnjičenog obustave.

„Na dan 15. novembar ove godine, uveče oko 7:15h, policijska patrola je u sklopu obavljanja redovnih aktivnosti, zaustavila 36-ogodišnjeg vozača, i nakon sprovedene kontrole na licu mesta ustanovila prisustvo 1,78 mg/l alkohola u dahu objekta kontrole“, stoji u zvaničnom izveštaju Policijske uprave Prahova.

„Imajući u vidu činjenicu da je taj rezultat znatno iznad limita koji je zakonom postavljen na granicu od 0,40 mg/l alkohola u dahu vozača, policija je kontrolisano lice, uz njegov pristanak, sprovela do laboratorije gde su urađeni relevantni testovi na uzorku krvi. Na dan 22. novembar je stigao rezultat koji je sadržao podatak o pronađenoj nultoj količini alkohola u krvi“, navodi se u daljem tekstu saopštenja.

Celoj priču posebnu notu zanimljivosti dodaje činjenica da je vozač u kontinuitetu negirao ikakvu konzumaciju alkoholnih napitaka, pri čemu je i sam insistirao na laboratorijskim testovima i analizi krvi.

AutoRepublika

(6237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Moguće je da određene vrste hrane kratko nakon konzumiranja izazovu pozitivan alko test.

BB

Ima priča gdje je čovjek u nekom društvu konzumirao vino, a sa njim bio maloljetni sin, pa veli domćinima: naspi i njemu…
Nedugo zatim zaustavi ih saobraćajna patrola, jesi li pio, nisam i tako redom, opa… balon/svirala pokaže da ima alkohola. Šta je ovo? Jeo grožđe. Ih grožđe… Pa da eto daj malom da dune i on je jeo grožđe…
Mali dune kad ono i kod njega…

Vidi stvarno, nisam znao da može i grožđe, govori drot kolegi dok vraća dokumente vozaču 🍇🍇😂🤣

TheStig

Hahaha pa sto je najgore to nije zajebancija. Na jednom veselju porodicnom jedan od clanova uze familije se najeo grožđa i naduvao pofino kratko nakon toga.

BB

Možeš misliti kako bi bilo da murija ustavi Kraljevića Marka pa kad uređaj pokaže alkoholisanost a on veli: More murijo, ovo vam sokoćalo ništa ne valja, eti probajte na mome Šarcu… 😂🤣😂🤣

Husein

To je živa istina

BB

E pa bila je slična priča u Banjaluci kod Elektrotehničkog fakulteta u klubu KSET, izlazi momak pripit, unutra gužva pa izašao da se olakša uz žbun, negov kolega otišao par koraka dalje iza zgrade. U taj naiđe murija pa će da procijeni to kao nedolično ponašanje… – Dokumenta! – Ostalansu u jakni u kafiću… – Ime i prezime? – Marko Kraljević… Pljus…. – S nama si našao da se zajebvaš? – Ama ljudi, stvarno se tako zovem… Kad će jedan drot: A gdje ti je Šarac? – On je otišao iza zgrade… Pljussssss – Nas si našao… – Ama ljudi,… Pročitaj više »

Milutin

Meni se ovo isto desilo, naduvao sam 1.65, a pre toga sam isprao usta listerinom pre nego što sam izašao iz kuće. Možda se to desilo i u ovom primeru.

Yankee

Ako nesto volim u Americi to je sto nema ovih „redovnih kontrola“ … Niko nema pravo da te zaustavi osim ako si prekrsio zakon.

igi

Hoće i od onih čokoladnih bombona sa raznim likerima.

Zoca

Da bi se dobio koliko-toliko realan rezultat ,od konzumiranja alkohola treba da prodje najmanje 15 min.Bar je bilo ranije ..Ja sam igrajuci se sa meracem Dreger „naduvao “ 9.99 promila ..Kako? Samo promuckao rakiju u ustima i spljunuo..odmah duvao .Bez mililitra u krvi.

TheStig

Ukoliko se to desilo mozes traziti 15 min po zakonu da sacekas da bi se ocitao pravi rezultat.

BB

Ili dobiješ čitavu noć za triježnjenje 🤣😂

dejan

dosta da je naprskao zimsku smesu za pranje soferke i pokazace

Bolničar

Naravno kad murija ode sutra preko veze zameniš krv i to je to

Rale

Dovoljno da prije testiranja sazvace bonbon liker. U ustima i dahu pokaže alkohol a u krvi nema.