1. Home
  2. Vesti
  3. Debitovao je Porsche 911 Speedster!
Debitovao je Porsche 911 Speedster!
0

Debitovao je Porsche 911 Speedster!

248
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche se sa Speedsterom i zvanično oprašta od generacije 991 popularne 911-ice. 

Na Salonu automobila u Njujorku jedna od brojnih premijera je ipak posebno interesantna i za publiku sa ove strane Atlantika, a to je naravno Porsche Speedster. Nemačka marka već je najavila da će serijska proizvodnja biti ograničena na 1.948 primeraka, kao omaž 1948. godini kada je zvanično i nastala kompanija Porsche.

Pre nego što smo ugledali serijsku varijantu, imali smo priliku da vidimo dve konceptualne verzije, od kojih je potonja prikazana u oktobru prošle godine na Salonu automobila u Parizu. Ovo izdanje i serijski proizvod nemaju mnogo razlika, što govori o tome da je Porsche već dugo imao spreman automobil, ali da se čekao pravi trenutak za plasman.

911 Speedster pogoni četvorolitarski atmosferski šestocilindarski bokser motor. U pitanju je agregat koji razvija 500 ks i 470 Nm. Ovo je ista pogonska jedinica koja se ugrađuje i u 911 GT3 i 911 Gt3 RS.

Speedster će biti dostupan isključivo sa manuelnim menjačem, a snaga će se u tradiconalnom duhu prenositi samo na zadnje točkove. Porsche navodi da je ovaj model sposoban da ubrza iz stanja mirovanja do 100 km/h za 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina 309 km/h.

Nemci navode da su se tokom razvoja ovog automobila fokusirali na uštedu mase. Speedster ima 1.465 kilograma, a manja masa od očekivane postignuta je korišćenjem laganih materijala poput ugljeničnih vlakana. Od ugljeničnih vlakana sačinjeni su primera radi hauba i odbojnici. Zbog manje mase, Porsche se odlučio da ne postavi klima uređaj u vozilo, ali je isti moguće dobiti (bez doplate) ukoliko postoji želja kupca.

AutoRepublika 

 

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments