1. Home
  2. Vesti
  3. Evropljanima će od sledeće godine biti ponuđena Honda ZR-V
Evropljanima će od sledeće godine biti ponuđena Honda ZR-V
12

Evropljanima će od sledeće godine biti ponuđena Honda ZR-V

1.75K
12
Podelite sa prijateljima:

Proletos smo svedočili premijeri novog Hondinog krosovera koji nosi naziv ZR-V. Više o samom automobilu možete pročitati na ovom linku. Smešten je između omanje Honde HR-V i krosovera s indeksom CR-V. Sada stiže vest koju je prenela redakcija lista Automotive News Europe, a prema kojoj se japanski konstruktor sprema da ovaj svoj adut ponudi i stanovnicima našeg kontinenta.

Ideja je da se SUV nađe u prodajnim katalozima evropskih distributrera nađe sledeće godine, kao jedna od tri najavljene nove Honde u ponudi.

Honda ZR-V se već prodaje na tržištu Amerike, ali tamo nastupa pod imenom HR-V, i opremljena je dvolitarskim nehibridnim pogonskim sklopom. Ne treba naglašavti da je u pitanju benzinski agretat, ali hajde da ipak pomenemo. Isto vozilo će ući u prodaju u Japanu, ali tek od aprila koji dolazi.

Očekivanja idu u smeru opredeljenja proizvođača da evropskim interesentima ponudi isti hibridni pogonski sklop koji je pod nosom i Japancima. On kombinuje dvolitarski benzinski motor s duetom električnih motora, na koji način se dobija mogućnost silovitog ubrzanja koja je po merenjima, uporedivo s onim što mogu da zabeleže vozila koja pod haubom kriju trolitarske šestake. Automobil će ponuditi integralni pogon kao i sijaset funkcija iz arsenala elektronskih vozačkih pomagala.

Reći ćemo i da će CR-V biti zamenjen novim modelom koji će biti ponuđen s hibridnim pogonskim sklopom, kako „običnim“ tako i onim s mogućnošću spoljnog priključka. E, baš ta varijanta plug-in, ona će biti prva takva Honda za tržište Evrope.

Proizvođač automobila iz Dalekog istoka će takođe započeti prodaju potpuno električnog SUV-a pod nazivom Honda e:Ni1, za koji se očekuje da će se takmičiti sa električnom verzijom krosovera po imenu Hyundai Kona. Honda još nije objavila slike proizvodne verzije (serijskog modela). SUV će biti drugi potpuno električni model, posle Honde e, malog automobila sa prilično visokom cenom, a koja beleži veoma skromne rezultate prodaje, i to uprkos neviđenom šarmu koji poseduje.

AutoRepublika

(1753)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Prednji deo prilicno lici na Fordov aktuelni korporativni dizajn. Ostali deo vozila ne podseca ni na sta – nedostaje mu sopstveni karakter.

Milan Grozdanović

Zadnji deo podseca na GLC

Matija

Tacno! U pitanju je isti problem nedostajuceg identiteta: kada bi se ovom modelu Mercedesa pozadi skinula zveda niko ne bi mogo da pogodi koja je marka u pitanju!

BB

Ako ne podsjeća ni na šta, ind bi trebao da ima sopstveni karakter 😜

Matija

🙂 Dobra filozofija! Ali samo folozofija. Ova Honda nema svoj karakter.

DUDE

Ovaj model nudi se u Americi sirotinji koja nema za full opremljene modele Honda.
Ali zato ce u Evropi biti san snova za 35, a mozda i svih 40.000eur.

BB

Marketing stratezi izgleda da čitaju specijalističke časopise pa su ma osnovu toga kreirali mišljenje da u Jevropi žive samo truli bogataši željni „Nirburgring performansi“ koji se međusobno razlikuju samo stilom i „stepenom ekološke osviještenpsti“ pa gledaju da samo da nude najperformantnije sprave iz svoje ergele, sirotinja ih ne zanima… Intunće biti svima uskoro kraj. Proizvođači neće imati prodati u dovoljnim količinama, a kupce će pojsti troškovi korištenja auta…

moron

Ako će ZR-V biti dostupan i kao PHEV, logično je da bude i CR-V.

Honda već ima PHEV, model Clarity, samo ne znam kako je prihvaćen na USA tržištu.

BB

Taman nek na osnovnu varijantu nalijepe etiketu 55000 eur pa nek se narod sit navoza…

moron

Iz tvojih usta u Božije uši…

J4ZZ3R

Ovo je iz racionalnog ugla odlična kupovina, ali mislim da je samo Corolla Cross dizajnerski manje privlačna od ovoga

moron

Lepota je u oku posmatrača. A meni ovo deluje spolja lepše nego onaj novi CR-V.