1. Home
  2. Sajmovi
  3. Peugeot će u Las Vegasu predstaviti koncept Inception
Peugeot će u Las Vegasu predstaviti koncept Inception
0

Peugeot će u Las Vegasu predstaviti koncept Inception

148
0
Podelite sa prijateljima:

Peugeot se temeljito priprema za predstojeći Sajam potrošačke elektronike koji se tradicionalno održava početkom godine u američkoj saveznoj državi Nevadi. Francuzi će tom prilikom predstaviti i novi koncept Inception, za šta je potvrda stigla sredinom nedelje za nama od strane galskog konstruktora.

Po prvi put je o ovom prototipu bilo reči i najava na jesenjem Salonu automobila u Parizu, i od tada traje slatka jeza kod obožavalaca brenda, a koja je inicirana čežnjom da se osmotri vozilo koje bi trebalo da pruži uvid u to kako će izgledati sledeća generacija elektromobila s oznakom lavića na haubi. Čekanje neće biti nehumano jer je CES (Consumer Electronic Show) na programu između 5. i 8. januara.

Posebno zanimljivo je to što je rukovodstvo Peugeota odlučilo da ovaj koncept predstavi s one strane Atlantskog okeana i sama ta činjenica donosi novi set pitanja. Razlog za silnu radoznalost je najjednostavniji mogući, a on se „krije“ u poznatoj činjenici da francuski proizvođač uopšte nije aktivan na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, barem ne u smislu oformljene distributivne mreže.

Budući koncept iz Peugeota je nastao na osnovu nove arhitekture posvećene automobilima s električnim pogonom. Francuzi su pripremili i čitav niz najsavremenijih tehnoloških rešenja. U isto vreme, koncept Inception će takođe doći sa novim stilskim jezikom, i on će nam dati mogućnost da praktično „iščitamo predgovor“ u knjizi o budućim električnim modelima galskog brenda.

Međutim, najavljeni koncpet Inception nije jedino iznenađenje koje se od strane Peugeota sprema za najavljeni sajam. U Americi će početkom sledeće godine debitovati i nova generacija digitalnog sistema iCockpit.

Peugeot tako nastavlja ofanzivu započetu u pravcu elektrifikacije asortimana, pri čemu su ciljevi koje je najavila uprava francuskog proizvođača prilično odvažni. Tako je Peugeot ranije najavio da će od 2023. godine svi modeli u gami posedovati elektrificiranu verziju. Pored toga, počevši od 2025. godine, svi modeli u portfelju bi takođe trebalo da dobiju i čisto električnu verziju.

AutoRepublika

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments