1. Home
  2. Vesti
  3. Naredni Mercedes E klase stiže 2023. godine i ne namerava da se odrekne ni benzinskih, a ni dizel motora
Naredni Mercedes E klase stiže 2023. godine i ne namerava da se odrekne ni benzinskih, a ni dizel motora
2

Naredni Mercedes E klase stiže 2023. godine i ne namerava da se odrekne ni benzinskih, a ni dizel motora

1.77K
2
Podelite sa prijateljima:

Nemački as iz E segmenta uskoro dobija novu generaciju.

E klasa ostaje jedan od stubova uspeha Mercedesa, kako u Evropi, tako i u Kini. Uprkos posvećenosti germanskog brenda električnim vozilima “stari” aduti poput ovog modela ne gube na važnosti.

Trokraka zvezda je potvrdila da će E klasa imati na raspolaganju konvencionalne SUS motore, potpomognute sistemom blagog hibrida, ali da će u ponudi, kao i sada, biti i plug-in hibridnih izdanja. Uostalom, trebalo bi očekivati i egzodus manuelnih menjača, po ugledu na aktuelnu C klasu.

Što se tiče dizajna, trebalo bi očekivati implementaciju izgleda nove generacije S klase, kako spolja, tako i iznutra. U kabini će dominirati ogromni displeji, kako ispred vozača, tako i na centralnoj konzoli. Od ove postavke Mercedes sigurno neće odustati, mada je sve više zamerki upravo na ove velike ekrane.

Već je poznato da će naredna E klasa preći na novu MRA2 platformu, što će joj ujedno omogućiti i upotrebu naprednije tehnologije. Dakle, Mercedes ne namerava da se odrekne dizel i benzinskih motora kod E klase, ali će se dodatna pažnja posvetiti plug-in hibridima.

Očekuje se da priključni hibridi imaju bitno veći domet, te da će im autonomija kretanja biti u rejonu od nekih 100 kilometara. Električna E klasa neće postojati, jer se Mercedes već opredelio da plasira EV pandan za tradicionalni sedan koji će nositi naziv EQE.

Nije poznato da li će iduća E klasa biti dostupna kao sedan i karavan, s obzirom na to da se sve više priča o tome da će Mercedes okrenuti leđa karavanima. Ipak, redakcija AutoRepublike veruje da će nadolazeći model imati u ponudi i svestraniju varijantu.

Nepoznanica je i šta će biti sa AMG verzijama E klase. Nemački novinari veruju da će AMG zadržati u upotrebi V8 agregat, osim ukoliko ne stigne naredba iz sedišta da se mora preći na plug-in hibridni pogonski sklop.

Premijeru nove generacije E klase bi prema inicijalnim informacijama trebalo očekivati u prvoj polovini naredne godine.

AutoRepublika 

(1765)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Dakle švapski „polupremium“ izbacuje limuzinu a ostavlja karavana jer nema potražnje za limuzinama ali ima za karavanima, a švapski premium vjerovatno neće nuditi karavane jer je pitanje da li će biti potražnje za karavanima. Mečka neće imati struju ali zato „kamionček“ Berlingo u putničkoj varijanti neće imati ništa osim struju. LJudi, da li ovo vama liči na informacije WHO vezano za koronu i vakcinaciju?
Uš’o majmun u tenak…

DUDE

Svidja mi se ova poslednja E klasa…velik, ekonomican, udoban, gospodski…nista SUV trange-frange. Obzirom na to da imuzine i karavani vise nisu u modi – eto zgodne prilike za polovnjak.