1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Dacia Velociduster bi mogla da bude najsposobnija verzija rumunskog terenca
Dacia Velociduster bi mogla da bude najsposobnija verzija rumunskog terenca
2

Dacia Velociduster bi mogla da bude najsposobnija verzija rumunskog terenca

3.49K
2
Podelite sa prijateljima:

Dacia Duster se od samog početka istakao po svojoj korisnosti, ali i po svojim terenskim sposobnostima. Zamislimo da je Dacia odlučila da napravi najbolju moguću verziju Dustera.

Velociduster bi mogao biti taj auto. Zahvaljujući grafičaru Pistonzeru, imamo neke prikazane slike onoga što on naziva „Velociduster“. Ovo je potpuno opremljen terenski kamion.

Velociduster je za razliku od bilo kog drugog Dustera, mogli bismo reći da je inspirisan Fordom F-150 Raptor. Reč je o mašini stvorenoj po uzoru na one koji se takmiče na takmičenjima Baja.

Tako automobil ima mnogo širu karoseriju, velike točkove, sa gumama namenjenim vožnji van puta, ali i vešanje koje odgovara nameni. Vidimo velike ruke vešanja, amortizere od Foxa, ali i dosta pojačanja. Takođe, čini se da je automobil napravljen na cevastoj šasiji, sličnoj onoj koja se koristi na takmičenjima.

Postoje razni zaštitni štitovi i metalne šipke, koje su namenjene zaštiti vitalnih delova automobila. Pozadi vidimo i krutu osovinu, a autor sugeriše da ovaj automobil ima samo pogon na zadnje točkove.

Karoserija podseća na varijantu pikapa koju je kreirala Romturingia, ali mnogo šire. Dodatna širina je tu za smeštaj masivnih guma. Autor je koristio felne Rotiform i gume Toyo da opremi Velociduster.

Unutra možemo videti digitalnu kontrolnu tablu, koja se nalazi iza sportskog volana, nalik onima koji se koriste na automobilima pripremljenim za reli. Čini se da postoji i hidraulična ručna kočnica. Naravno, trkačka sedišta i pojasevi ne nedostaju, kao što ne nedostaje ni rol kavez.

Takvo vozilo ima male šanse da ikada uđe u proizvodnju. To je vozilo predviđeno za takmičenja tipa reli, ali to nas ne može sprečiti da sanjamo o takvom automobilu. Velociduster bi mogao biti jedno od najsposobnijih terenskih vozila.

Pogledajte i video…

AutoRepublika

(3493)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Izgleda veoma ubedljivo! S obzirom da je namenjen samo takmicenjima sa time se moje interesovanje zavrsava. Mozda ce ovaj prototip inspirisati nekog tjunera da napravi jednu realnu varijantu za svakodnevnu upotrebu.

DOLF

Oko sokolovo.