1. Home
  2. Vesti
  3. McLaren GT dolazi s „DNK“ Speedtaila (VIDEO)
McLaren GT dolazi s „DNK“ Speedtaila (VIDEO)
0

McLaren GT dolazi s „DNK“ Speedtaila (VIDEO)

188
0
Podelite sa prijateljima:

Od sada dostupan za porudžbinu, McLaren GT je četvrti model koji je lansiran u okviru Track25 poslovnog plana. Što se tiče cene, ona u Ujedinjenom kraljevstvu kreće od 163.000 funti, a prve isporuke su planirane za kraj 2019.

Prva stvar koju je McLaren saopštio, a koja je vezana za novi GT je da on ima „Speedtail DNK“, zahvaljujući „prelepoj lakoj karoseriji i inovativnim, luksuznim, visokokvalitetnim materijalima.“ S druge strane, postoje i značajne razlike između ova dva superautomobila, počev od pogona.

GT ne poseduje bilo kakvu hibridnu asistenciju, a McLaren je u ovom slučaju „izduvao“ 4,0-litarski twin-turbo V8 na 620 ks. Široka, ravna kriva maksimalnog obrtnog momenta od 630 Nm, u prevodu donosi neumoljivo ubrzanje duž čitavog spektra obrtaja, tako da automobil do 200 km/h ubrzava za samo 9,0 sekundi.

Maksimalna brzina iznosi 326 km/h, a odnos snage i mase je 405 konja po toni. Možda će neko reći „ništa posebno“, ali treba imati u vidu da je ovde reč o grand tureru, a u ovoj klasi teško ko može da mu parira.

Struktura od ugljeničnih vlakana je iskombinovana s aluminijumskim panelima karoserije. Prtljažni prostor respektabilan – 570 litara. Zadnja vrata pune dužine se mogu otvoriti i obezbediti dovoljno mesta za torbu za golf, pa čak i par skija. Info-zabavni sistem poseduje HERE mapiranje i informacije u realnom vremenu.

Što se tiče ogibljenja, Proactive sistem kontrole amortizera je inspirisan onim iz 720S. Ono što je takođe za pohvalu i što pozdravljamo je hidraulična servo asistencija, a ne električna, koja je uobičajeno kod današnjih automobila. Pored toga, senzori pomažu amortizerima da reaguju u odnosu na uslove na putu mereno u milisekundama.

Zaista sjajan automobil britanskog proizvođača, pogodan za svakodnevnu upotrebu, ali u isto vreme prava „zver“ kada se „pusti s lanca“.

AutoRepublika

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments