1. Home
  2. Vesti
  3. Preminula Alpina B7 ostaje bez naslednika
Preminula Alpina B7 ostaje bez naslednika
2

Preminula Alpina B7 ostaje bez naslednika

332
2
Podelite sa prijateljima:

Obustavljena je proizvodnja modela Alpina B7, a ko ovu vest doživljava s tugom, nju će produbiti dodatak koji otkriva da naslednik sedana nije planiran.

Razloga za setu svakako ima jer je kraj doživeo jedan od najfinijih sedana današnjice. Alpina se oprašta od Serije 7 iz BMW-a, paralelno sa smenom generacija poslovne limuzine velikog formata. Nedavno smo ispratili generaciju G11/12, dok je predstavljen adut iz naraštaja G70.

Vest je donela belgijska ispostava Alpine, što je učinila objavom na društvenoj mreži Facebook, govoreći da je poslednji primerak modela B7 upravo sklopljen. Iako nemački proizvođač to nije rekao direktno, nema sumnje da je zaključak verodostojan, jer nema nikakvih indicija da je nova „sedmica“ na radnom stolu kompanije pod vođstvom Bovenzipena. Naprotiv, Alpinina objava na ovu temu sadrži i dozu sete vezanu za dosadašnju istoriju dorada perjanice minhenske firme.

Očito je da BMW nije dozvolio manjem partneru iz grada Bukloe pristup novoj platformi na kojoj počiva Serija 7, a koja je u proizvodnju ušla tokom jula. Početak prodaje nove generacije „sedmice“ je najavljen za jesen koja je upravo započela. BMW sada sklapa i čisto električnu modifikaciju i ona nosi ime i7. Radi se u fabrici u Dingolfingu, gde se godišnje proizvede i do pola miliona vozila.

Alpina će se sada usredsrediti na prerade krosovera, pri čemu je akcenat na nedavno temeljno revidiranom džinu s oznakom XB7. Prve isporuke (za Ameriku) su zakazane za sam početak 2023. godine, dok će cena biti bliska granici od ogromnih 150 hiljada američkih dolara.

Alpina će krajem 2025. godine preći na novi ugovor sa BMW-om, verovatno menjajući strategiju poslovanja firme u vezi sa modelima koje će modifikovati, pri čemu će Serija 7 biti prva koja će biti odbačena. Nedavne izjave zvaničnika grupe BMW, takođe su dovele i sedan B3 u pitanje, iako nema ništa potvrđeno za vozilo zasnovano na Seriji 3.

AutoRepublika

(332)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Alpina prelazi da dorađuje „đipove“ ?
Baš zla vremena

Laki

Tako je junače.