1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Geely Geometry C će jurišati na Evropu 2023. godine
Geely Geometry C će jurišati na Evropu 2023. godine

Geely Geometry C će jurišati na Evropu 2023. godine

259
0
Podelite sa prijateljima:

Rat električnih automobila tek počinje. Nissanu Leaf, jednom od najmoćnijih na tržištu, pridružio se i VW ID.3, uživajući u kratkom i uspešnom životu do dolaska ozbiljnog rivala koji ima za cilj da Nemca dovede u ozbiljne probleme. Novi MG 4 postao je dugo očekivani električni konkurent za model iz Volfsburga, sa cenom manjom od 30.000 evra.

Ali ova dva moderna „električara“ su dobila novog protivnika na kojeg nisu računali. Ovo je novi Geely Geometry C. Azijski gigant, dok sklapa saveze sa glavnim evropskim proizvođačima, takođe ima vremena da osmisli plasman svojih električnih automobila u Evropu. Iako je Geely već potvrdio da će jedna od premijera biti modeli Zeekra, azijski konglomerat je držao keca u rukavu.

Geometry C će biti dostupan u Češkoj, Mađarskoj i Slovačkoj početkom 2023. godine, nakon potpisivanja sporazuma između kineskog brenda i jednog od najznačajnijih uvoznika automobila Grand Automotive Central Europe. To je potvrdio i Viktor Molnar, napominjući da su „posle dugih pregovora postigli dogovor sa Geely Auto International Corporation o svim tačkama ugovora o distribuciji za tri zemlje, tako da će od sada zajedno početi da grade brend Geelyja u centralnoj i istočnoj Evropi.

Još jedan korak napred u strategiji „Intelligent Geely 2025“ za Evropu, koja ne uključuje samo prodaju električnih automobila na Starom kontinentu, već i uspostavljanje baza za dizajn, istraživanje i razvoj, poput onih koje već ima u Geteborgu i Frankfurtu.

Geely Geometry C predstavljen je u proleće 2020. godine, kompakt sa petoro vrata i dužine od oko 4,4 metra, koji ima smeo i moderan dizajn, sa određenim krosoverskim genima.

„Električar“ koji stiže u Evropu imaće elektromotor od 200 konjskih snaga na prednjoj osovini, i sa obrtnim momentom od 310 Nm, kojim od nule do 100 km/h ubrzava za samo 7,7 sekundi. Njegova baterija kapaciteta 70 kWh ima maksimalni domet od 460 kilometara, a može se puniti zahvaljujući ugrađenom punjaču sa maksimalnom snagom od 150 kW.

Proizvođač je prvi u svetu koji se može pohvaliti aktivnom kontrolom temperature, koja će ponuditi savršen rad između -30º i +55º C, kao i inteligentno upravljanje energijom koje će sa 100% preciznosti ponuditi informacije o preostaloj autonomiji.

AutoRepublika

(259)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments