1. Home
  2. Vesti
  3. Parižani skidaju navigacione znakove kao relikt praistorijskog doba
Parižani skidaju navigacione znakove kao relikt praistorijskog doba
4

Parižani skidaju navigacione znakove kao relikt praistorijskog doba

419
4
Podelite sa prijateljima:

Nije prošla večnost od kada smo izvestili da je Pariz uveo prilično radikalnu meru kojom se diktira tempo saobraćaja na gradskim ulicama, a sada stiže nova, prilično šokantna objava. Naime, u francuskoj prestonici, je započelo uklanjanje saobraćajnih znakova koji vozačima služe kao pokazivači pravca kako bi dospeli u željenu ulicu.

Pored toga što je ovo samo po sebi prelomna odluka, lokalci pronalaze da je zanimljivo i to što gradonačelnica Pariza An Idalgo, za ovo nije znala dok nije čula informaciju na radiju France Bleu koji je na tu temu sačinio izveštaj tokom prethodne nedelje.

Kako bilo, lokalne vlasti su donele, čini se revolucionarnu odluku da poskidaju sve velike panele koji su sadržali usmeravajuća uputstva za kretanje kroz francusku prestonicu. Tako više neće biti moguće videti table s natpisima čuvenih lokacija Nation, Bastille, Gare de Lyon i slično. Ovo se neće odnositi na znakove koji navode ka parking površinima i kao i ka bolničkim kompleksima.

Novinari radija France Bleu su prisustvovali postupku demontaže panela i tom prilikom je Emanuel Gregoar kao prvi potpredsednik Gradske skupštine, kazao njima da su takvi paneli potpuno zastareli u doba kada svaki automobil poseduje GPS uređaj a indvidue razne navigacione telefonske aplikacije. On tvrdi, i to zaista i ima smisla da su saobraćajni znakovi tog tipa zaostali iz nekog prošlog doba.

Odbornici pariske skupštine smatraju da će uklanjanjem masivnih panela doneti malo više prozračnosti ulicama prestonice koje su pretrpane automobilima i narodom. Naglašava se da se ovim potezom oslobađa i dodatni prostor za cirkulaciju pešaka, a posebno lica u invalidskim kolicima.

AutoRepublika

(419)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Peki

Gospoda gradonacelnica o tome kobajagi nije znala nista, kao sto ovaj „nas“ AV nema pojma kada poruci neko sranje… Cilj je zapravo jos vise obeshrabriti vozace da dolaze u Pariz, ili jos bolje ogaditi im voznju!

BB

Onolika kamiončina za znak koji stane u kombi…

moron

Vezano za navod „da se ovim potezom oslobađa i dodatni prostor za cirkulaciju pešaka“, moram da priznam da ne tako retko vozeći bajs po BG naletim na neki OPASAN „putokaz“, koji je na raznim „banderama“ postavljen na suviše maloj visini, gde čovek lako može da ga zakači glavom čak i ako vozi bajs po rubu kolovoza ( tako da je tačno da su i pešaci na trotoarima ugroženi bukvalnom „prašumom“ raznih tabli postavljenih i na malim visinama ).

Cuore sportivo

Ovo je bas zastarjelo i odvratno izgleda. Kako su kod mene u Bosni u malom gradicu fine table 🙂