1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota primorana da privremeno „pametan“ ključ zameni „starinskim“
Toyota primorana da privremeno „pametan“ ključ zameni „starinskim“
1

Toyota primorana da privremeno „pametan“ ključ zameni „starinskim“

302
1
Podelite sa prijateljima:

Toyota Motor Corp je usled opšte poznate situacije s problemima u nabavci elektronskih komponenti, praktično bila prinuđena da osiromaši ponudu. Naime, najveći svetski proizvođač automobila koji dolazi iz Japana je juče objavio da će morati da zameni jedan od, do sada dva raspoloživa „pametna“ ključa, a koji su bili u prodaji u matičnoj zemlji, običnim, mehaničkim primerkom. Potez je iznuđen i motivisan željom da kupci dobiju vozilo što je moguće ranije.

„Kako se razvija kriza u lancu nabavke poluprovodnika, tako smo prinuđeni da se prilagođavamo i preduzimamo određene mere, sve s ciljem da u najkraćem mogućem roku isporučujemo vozila ka kupcima,“ parafrazriran je sadržaj Toyotine pisane objave, praćene izvinjavanjem zbog eventualnih neprijatnosti za kupce.

„Što se tiče drugog „pametnog“ (tehnološki više naprednog) ključa, reći ćemo da planiramo da ga dostavimo vlasnicima naših vozila što je moguće pre,“ takođe stoji u pomenutom pismenu namenjenom javnom mnenju.

Globalna prisutna muka koja je snašla proizvođače automobila a koja se ogleda u deficitu mikroprocesora, već je uslovila ogroman broj kašnjenja u isporukama četvorotočkaša, paralelno zadajući glavobolje direktorima proizvodnje. Posledično, mnogi kupci su pogubili živce neplanirano dugo čekajući na isporuke.

Potpuno je logično da najteže pogođen bude najveći svetski proizvođač četvorotočkaša, a na muke Toyote su se nadovezale i neke prirodne, elementarne nepogode, kao i nevolje drugih, različitih vrsta. Shodno tome, iz japanskog kolektiva su prošle nedelje obavestili javnost da najverovatnije neće biti u mogućnosti da montiraju planiranih 9,7 miliona vozila.

AutoRepublika

(302)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Korektno – ako će kupcima naknadno biti isporučen taj drugi pametni ključ umesto tog klasičnog.