1. Home
  2. Vesti
  3. Lada se nije uplašila od dolaska Tesle u Rusiju
Lada se nije uplašila od dolaska Tesle u Rusiju
1

Lada se nije uplašila od dolaska Tesle u Rusiju

622
1
Podelite sa prijateljima:

Da, dobro ste pročitali naslov. Automobilski gigant iz ruskog Toljatija AvtoVAZ je reagovao na vesti koje su otkrile planove američkog proizvođača električnih automobila Tesle, a koji se tiču namere o osvajanju ruskog tržišta. Tu vest smo preneli juče, što će reći da je reakcija kolega iz domaće automobilske industrije usledila praktično munjevito. 

Dakle, predstavnik ruske kompanije je izjavio da američki proizvođač automobila ne predstavlja direktnu pretnju ruskoj marki Lada, niti će se oni na tržištu nadmetati „licem u lice“, prenela je poznata novinska agencija RIA Novosti.

Sagovornik novinara kompanije RIA Novosti je izgovorio rečenicu u kojoj je naveo da, čak i u slučaju da se obistine planovi Amerikanaca, direktne konfrontacije s Ladom neće biti jer su kupci vozila jedne i druge marke, rodom iz dva sveta, koji se praktično ni u kojoj tački ne dodiruju.

“Uzimajući u obzir cene modernih električnih automobila, i poredeći ih s ciframa po kojima se prometuju Ladina vozila, inače u današnje vreme najpristupačnija na lokalnom tržištu, ne može ni biti reči o nekakvoj konkurenciji,” naglasio je predstavnik kompanije AvtoVAZ.

Da ponovimo ukratko još jučerašnju priču. Tog dana, 21. maja je izvršni direktor Tesle Ilon Mask, na jednom događaju rekao da vidi kako njegova marke penetrira rusko tržište, baš kao i tržište „rodne zemlje Borata“ i ostalih država – članica Evroazijske unije. Kontroverzni Mask nije isključio ni mogućnost izgradnje fabrike električnih automobila u najvećoj zemlji na svetu.

Do današnjeg dana se nije dogodilo da Tesla ima neku formu zastupništva u Rusiji, dok prodaju vozila ove marke organizuje Moscow Tesla Club. Ujedno, oni su zaduženi i za servisne intervencije.

AutoRepublika

(622)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da, taman će Tesla da preotme dobar deo potencijalnih kupaca Lade 😊😊😊