1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet nam je podario mehaničke detalje o novom Coloradu
Chevrolet nam je podario mehaničke detalje o novom Coloradu
0

Chevrolet nam je podario mehaničke detalje o novom Coloradu

118
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je oko tri meseca od kada je Chevrolet svetskoj javnosti predstavio novu generaciju svog pikap kamioneta nazvanog Colorado. Kako njegova prodaja ne treba da startuje sve do narednog leta, američki proizvođač vozila se nije ni trudio da nam odmah kaže sve detalje, već će ih malo po malo plasirati u javnost, kako vreme bude prolazilo. Više o novom Coloradu možete da pročitate ovde.

Ono što je već tada postalo jasno jeste informacija da američki proizvođač vozila želi da kompletno osveži mehaničku ponudu. Colorado se u prošlosti mogao naručiti s dva atmosferska benzinca sa četiri i šest cilindara kao i s jednim turbodizelom.

General Motors planira da ih sve eliminiše i ponudi samo novi 2,7-litarski turbobenzinac sa četiri cilindra koji već možemo da vidimo u modelima Chevrolet Silverado 1500 i GMC Sierra 1500. Tamo se može pohvaliti sa 310 konjskih snaga i maksimalnih 470 Nm obrtnog momenta i ista konfiguracija će biti dostupna i na Coloradu, ali samo na onim najboljim paketima opreme, kao što su Z71 i Trail Boss.

Za one koji nisu spremni da izdvoje poveće sume novca, američki proizvođač vozila će ponuditi i one pristupačnije pakete kao što su Work Truck i LT. Njih će pokretati identičan motor, ali sa „samo“ 237 „grla“ i maksimalnih 350 Nm obrtnog momenta.

To stavlja Colorado u neku „zlatnu sredinu“ među konkurencijom, pa zaostaje za modelima Nissan Frontier i Ford Ranger, ali je ispred Toyote Tacome. Chevrolet će kasnije da nam predstavi i model za ekstremne terene sa oznakom ZR2. On će da pruža konfiguraciju sa spomenutih 310 „konja“, ali i čak 580 Nm obrtnog momenta.


Nismo sigurni da li ista sudbina čeka i bratski model GMC Canyon, ali kako su u prošlosti dva kamioneta delili mnogo toga, neće nas iznenaditi ako se isto desi i u ovom slučaju. Ostaje nam još samo da čekamo dodatnih osam meseci da se General Motors smiluje da podeli s nama još koju informaciju o novitetu…

AutoRepublika

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments