1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari SF90 Stradale „Versione Speciale“
Ferrari SF90 Stradale „Versione Speciale“
1

Ferrari SF90 Stradale „Versione Speciale“

206
1
Podelite sa prijateljima:

Ovih dana smo često pisali o „uhvaćenim“ prototipovima. Šta da se radi, u pitanju su zanimljivi „autići“. Sada izveštavamo o tome da su Ferrarijevi inženjeri primećeni kako testiraju ono što se smatra tvrdokornom iliti „hardcore“ verzijom modela SF90 Stradale. Fotografije testnog vozila pogledajte ovde.

Takvi „hardcore“ modeli, koji se često nazivaju Versione Speciale, na italijanskom „Specijalna verzija“, obično dolaze na kraju karijere Ferrarijevih modela, a poslednji je, na primer, bio 812 Competizione iz 2021. godine, koji je u biti doterani 812 Superfast.

SF90 Stradale je na tržištu od 2019. godine, što znači da bi trebalo da njegova specijalna verzija stigne u drugoj polovini 2023. godine, s obzirom na tipičan petogodišnji proizvodni život Ferrarijevih modela, pre no što prođu ozbiljniji redizajn.

Testni SF90 Stradale je samo blago kamufliran, što sugeriše da je još uvek u ranoj fazi razvoja. Međutim, postoje neke modifikacije, poput improvizovanog poklopca na prednjoj haubi koji verovatno skriva novi vazdušni kanal, plus revidirana prednja maska sa produženim razdelnikom.

Treba očekivati neke izmene na šasiji i moguće više snage od „plug-in“ hibridnog pogonskog sklopa koji će ići sa novim aerodinamičkim režimima koji se ovde vide. Pogonski sklop SF90 Stradalea se sastoji od četvorolitarskog V8 motora s dva turbo punjača, osmobrzinskog menjača s dvostrukom spojnicom i tri elektromotora (dva prednja i jedan zadnji).

Sistem je sličan onome što se može naći u Acuri NSX, Porscheu 918 Spider i nedavno predstavljenom Mercedes-Benzu AMG Oneu. Snaga sistema hibridnog sklopa je impresivnih hiljadu „grla“.

Verovatno će SF90 Spider s otvorenim krovom takođe dobiti tretman Versione Speciale. Može se očekivati da će specijalni kabriolet stići šest meseci do godinu dana nakon kupea, mada bi takođe bilo moguće da oba modela budu izbačena na tržište u isto vreme.

Pred Ferrarijem su naporne godine. Njegov krosover Purosangue stiže kasnije ove godine, a takođe su u pripremi i naslednici 812 Superfast i LaFerrari. Oba automobila se očekuju 2024. godine.

AutoRepublika

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

eno ga na navaku.