1. Home
  2. Prezentacije
  3. U prodaji tek za dve godine, a već unapređen
U prodaji tek za dve godine, a već unapređen
0

U prodaji tek za dve godine, a već unapređen

134
0
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet planira veliku ofanzivu s električnim automobilima tokom narednih nekoliko godina i ne krije da ima cilj da nadmaši Teslu kao najvećeg proizvođača četvorotočkaša na struju, što veruje da je realno očekivati do 2025. godine. Nekada smo se smejali takvim pretnjama, ali je američki gigant ove godine debitovao s nekoliko modela koji zaista imaju veliku priliku da budu uspešni.

Reč je o električnim verzijama već postojećih popularnih modela, kao što su Equionox, Blazer i Silverado. Problem u celoj priči je onaj da nijedan od njih neće stići u izložbeno-prodajne salone još minimalno dve godine, a do tada mnogo toga što je najavljeno, po svemu sudeći delovaće zastarelo.


Takva situacija važi za Chevroletov bestseler Silverado. Detaljno smo pisali o njemu kada je debitovao početkom godine i tu priču možete da pročitate ovde. Tada nam je najavljeno da će biti dostupan u dve konfiguracije, sa 510 i 664 konjske snage, kao i s mogućnošću maksimalne autonomije od 640 kilometara sa jednim punjenjem baterije.

U međuvremenu smo videli i bratski model GMC Sierra EV. Ovo ime verovatno nije poznato svima onima koji žive izvan Amerike, ali GMC je komercijalna divizija General Motorsa i veoma je popularna „preko bare“. Većinom se fokusira na nešto luksuznija vozila na bazi Chevroleta, pa nas je pomalo iznenadilo da Sierra stiže sa 745 „grla“ u najjačoj formi. Ali, nije trebalo da prođe dugo vremena pre nego što je stigao odgovor od najvećeg brenda General Motorsa, pa će i Silverado EV pružati identičnih 745 „konja“.

Ovu vest je potvrdio jedan od zaposlenih u brendu, Šon Simkovski i napominje da one informacije koje su bile dostupne u javnosti početkom godine ne treba uzeti „zdravo za gotovo“ već bi pikap mogao da prođe kroz dosta unapređenja pre nego što ga vidimo u prodaji za nekih osamnaest meseci.

Tehnologija električnih motora je navodno napredovala dovoljno da je moguće izvuči veću snagu bez velikih izmena, pa će samim tim svakako najviše koristi imati oni kupci koji se odluče potrošiti novac na Silverado EV. S druge strane, sada je teže opravdati Sierrinu veću cenu za oko deset hiljada dolara, a GMC se nada to postići preko nešto luksuznijeg i bolje opremljenog enterijera.

Bilo kako bilo, još mnogo toga se može promeniti do 2024. godine, posebno što ćemo do tada videti šta planiraju Ford, Ram, Tesla, Rivian i mnogi drugi. Štaviše, možda dočekamo da vidimo i onu konfiguraciju sa hiljadu konjskih snaga iz GMC-a Hummera…

AutoRepublika

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments