1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi Mitsubishi ASX nije ništa više od preimenovanog Renaulta Captura
Novi Mitsubishi ASX nije ništa više od preimenovanog Renaulta Captura
4

Novi Mitsubishi ASX nije ništa više od preimenovanog Renaulta Captura

1.40K
4
Podelite sa prijateljima:

Mitsubishi je predstavio najnoviju generaciju svog malog krosovera ASX koji će se prodavati na preostalim evropskim tržištima japanske marke. Dajući novo značenje terminu „badge engineering“, odnosno inženjeringu zamene znaka, novi model je praktično identičan Renaultu Capturu, sa jedinom vidljivom razlikom u pogledu ukrasa prednje maske. Čak su i točkovi isti kao na Renault Capturu.

Baš kao i dizajn eksterijera, Mitsubishi je preuzeo i Renaultove motore, koji će biti poznati ljubiteljima francuskog vozila. Asortiman otvara jednolitarski trocilindrični motor koji razvija 91 konjsku snagu (67 kW). Nije navedeno da li će biti u ponudi i verzija na tečni naftni gas.

Sledeći na spisku je 1,3-litarski benzinski motor sa turbo punjenjem koji je dostupan sa dve izlazne snage i ima 12-voltnu tehnologiju blagog hibrida. Motor se nudi u dve verzije, prva je sa 140 „konja“ (103 kW) i sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok je druga verzija koja pored sedmostepenog menjača sa dvostrukom spojnicom nudi i 158 „grla“ (116 kW).

ASX je takođe prvi potpuni hibrid kompanije Mitsubishi koji se prodaje u Evropi, zahvaljujući 1,6-litarskom benzinskom motoru koji dolazi sa dva električna motora i automatskim multimodnim menjačem. Ovaj pogon nudi 143 konjske snage (105 kW).

Na vrhu ponude je 1,6-litarski plug-in hibridni pogon. Kombinuje dva električna motora i ima bateriju od 10,5 kWh koja omogućava ASX-u da pređe do 49 km samo na struju. Pogonski sklop je sposoban da izvuče 159 „konja“ (117 kW).

Unutar kabine kupci takođe mogu da biraju koliko žele da potroše. Iza volana, kupci mogu da se odluče za fensi 10,25-inčni digitalni ekran za vozača koji ima 3D navigaciju i potpuno je prilagodljiv. Dostupan je i ekran od sedam inča, ako želite malo da uštedite. A ako ste potpuno fokusirani na budžet, ekran može da se smanji na samo 4,2 inča i da stoji između analognih merača.

Slično tome, multimedija je takođe promenljiva. Može se izabrati ekran od 7 inča u pejzažnom formatu ili ekran za portretnu orijentaciju od 9,3 inča. Oni mogu biti bežično povezani na Apple CarPlay ili Android Auto. Vozači takođe mogu da biraju svoj režim vožnje, kontrolišu funkcije za zabavu i ambijentalno osvetljenje, koje putnicima nudi osam izbora boja.

Iako ASX zadržava svoje kompaktne proporcije (4.228 mm dužine, 1.797 mm širine, 1.573 mm visine) ima klizno zadnje sedište koje pruža više prostora za noge ili više prostora u prtljažniku. Zapremina tovarnog prostora može da poraste sa 332 litra na 401 litar zahvaljujući ovoj funkciji.

2023 ASX takođe dolazi sa paketom naprednih bezbednosnih funkcija. To uključuje standardni sistem upozorenja na sudar pozadi sa asistencijom pri kočenju u slučaju nužde i detekcijom pešaka i biciklista, pored aktivnog zadržavanja trake i prepoznavanja saobraćajnih znakova. Dostupni su i pomoć za mrtvi ugao, aktivno praćenje trake, upozorenje o brzini, adaptivni tempomat i pomoć za duga svetla.

Modeli sa najvišim paketom opreme su takođe dostupni sa MI-PILOT-om, koji kombinuje adaptivni tempomat i aktivno centriranje trake kako bi preuzeo neke funkcije autonomne vožnje.

Prodaja novog Mitsubishi ASX će početi u martu 2023. u Nemačkoj i na drugim evropskim tržištima na kojima je brend još uvek aktivan. Cene će biti dostupne kasnije.

Ukoliko vas zanima kakav je novi ASX, pronađite u arhivi testove novog Captura u više verzija koje je vrlo stručno opisao naš Perica Rajković.

AutoRepublika

(1402)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dobro je da nisu samo preimenovali postojeci Renault Kaptur za tržište Rusije, a koji je na istoj platformi kao Dacia.

Ovakav ASX je ipak čistokrvni Japanac 😃

Balkanboj

Za rusko tržište Reno uvaljuje Daciu Duster pod imenom Nissan Terrano tako da mislim da je Mitsubishi bolje prošao u ovom slučaju zamene identiteta.

https://it.motor1.com/news/536398/nissan-terrano-dacia-duster-russia/

S mile

Od ikone WRCa, odlicnih sportskih automobila, do rebadged Renoa.

Nije mi jasno samo kako mogu da ga prodaju na trzistima gde je ponudjen pod Reno brendom?

Inace Captur je sladak ko šećer 🥰

Renault Terminator

Šta mogu dobiti od Renaulta nego čardak..