1. Home
  2. Vesti
  3. Honda nastavlja da u Americi eliminiše bazne konfiguracije
Honda nastavlja da u Americi eliminiše bazne konfiguracije
3

Honda nastavlja da u Americi eliminiše bazne konfiguracije

316
3
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko sedmica smo vam preneli vest kako je Honda napravila velike izmene u ponudi svog bestselera na američkom tržištu. Reč je o krosoveru po imenu CR-V, pa je japanski proizvođač vozila eliminisao dve bazne konfiguracije, a onoj narednoj značajno podigao cenu. Na taj način cena bazne konfiguracije je porasla sa 26.800 na 32.335 dolara za svega godinu dana, a tu priču možete detaljnije da pročitate ovde.

Voleli bismo da možemo da kažemo kako je CR-V jedini model u Hondinoj ponudi koji je u katalogu s takvom strategijom, ali bi to bila laž.

Ista sudbina će zadesiti i novu generaciju popularnog Civica, gde će japanski gigant eliminisati konfiguraciju LX koja ima veoma dugačku istoriju. Nismo baš sigurni da li se takva strategija isplati pošto je prodaja Honde dvostruko manja tokom prvih devet meseci ove godine u poređenju s istim vremenskim periodom prošle godine, ali nam iz kompanije kažu da su krivi dobavljači.

Ne možemo da ne pomislimo da bi Honda ipak da privlači samo one kupce sa dubokim džepom i ignoriše „obične smrtnike“ pošto je nestašica delova nešto što je pogodilo celokupnu industriju i Honda svakako nije izuzetak.

Elem, i šta sve to onda znači za Civic i generalno za ovoj japanskog giganta? Pa označava da je ulazak u Hondin svet skuplji nego ikada pre. Cena za bazni Civic Sport sada iznosi 25.745 američkih dolara za limuzinu, odnosno 25.545 „zelembaća“ za heč, što je u proseku oko 1.500 najmanjih zelenih novčanica više nego što je sada već nekadašnji LX pružao.

Sport se zapravo i ne razlikuje mnogo od LX-a sa izuzetkom felni, nekoliko novih boja i par sitnica opreme u enterijeru, pa je razlika manje uočljiva nego što je to bio slučaj kod spomenutog CR-V-a. Mnogi su već sada razočarani što Honda više ne nudi onaj pristupačni model za šire narodne mase, posebno nakon što je mališa Fit (u ostatku sveta poznatiji kao Jazz) nestao sa tržišta.

Šta je-tu je, i još uvek nismo ubeđeni da Civic uopšte ima budućnost kada znamo da se kupci okreću krosoverima i da je većina konkurenata već nestala sa američkog tržišta. A za one koji bi ipak da malo manje osete na novčaniku kupovinu kompakta iz Japana, Toyota će vam prodati svoju Corollu za „svega“ 22.500 dolara. Pa ko voli neka izvoli…

AutoRepublika

(316)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A, koji tačno Fit ( Jazz ) je „ubiven, „?

Yankee

Onaj najnoviji. Fit se ne prodaje u Americi vec nekoliko godina.

moron

Ako ja dobro sada videh, taj Fit koji je kod vas „ubiven“, to je bila treća generacija ( počev od 2013. do 2020 ), a sadašnja ( četvta gerencija ) je od 2020.

?