1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac ukinuo proizvodnju svog najpopularnijeg modela
Cadillac ukinuo proizvodnju svog najpopularnijeg modela
1

Cadillac ukinuo proizvodnju svog najpopularnijeg modela

301
1
Podelite sa prijateljima:

Reč je o prodajnom uspehu koji retko ko da je primetio.

I zvanično, Cadillac je ukinuo proizvodnju svog najpopularnijeg modela – XTS. Reč je o automobilu koji je kreiran kao ponuda za tradicionalne kupce marke koji teže komforu, dok je marka u isto vreme pokušavala da napravi dobar posao krozafirmaciju i prodaju luksuznih limuzina. Na kraju, XTS je bio dobitnik što se prodaje tiče, ali u isto vreme je došlo vreme da mu kažemo „good bye“.

Verovatno se pitate kako je nešto tako moguće, zašto bi Cadillac ukidao model koji se sjajno kotira na tržištu? Odgovor je da je od samog početka XTS bio predviđen da bude automobil koji će premostiti trenutni jaz u segmentu da bi zadovoljio tradicionalnu bazu ljubitelja Cadillaca, do onog momenta kada marka bude lansirala CT6 luksuznu perjanicu. CT6 je stigao, tako da više nema razloga za postojanje XTS-a.  Logično? Pa, kako se uzme…

Doduše, Cadillac XTS nikada nije osvojio srca entuzijasta kao što je to uspelo CTS i ATS sportskim sedanima, ali kada je o prodaji reč, XTS je glatko odneo pobedu. U trećem kvartalu 2017., Cadillac je prodao 3.038 ATS-a i 3.045 CTS-a, dok je u isto vreme plasirao 3.552 XTS-a. XTS je čak nadmašio svog zamenika, CT6, koji je u trećem kvartalu 2017. prodat u 2.731 primerku.

U trećem tromesečju 2018. 4.101 XTS je napustio prodajne salone, dok je rezultat ATS-a bio mnogo „mršaviji“ (2.281). CT6 je prodat u 2.376 jedinica a CTS u solidnih 3.695. Premotajmo stvari do vremena sadašnjeg, i uvidećemo da mada je u odlasku, XTS je jedva nadmašen. Definitivno, sjajan rezultat za model koji je Cadillac lansirao praktično iz obaveze prema kupcima.

Razlog uspeha je jasan, jer je reč o modelu koji se obraćao tradicionalnim klijentima američke marke, koji preferiraju komfor i koji nisu zainteresovani previše za sportsku ponudu. XTS će nastaviti da živi u formi CT6, kao budući „kralj komfora“ u Cadillacovoj gami.

AutoRepublika

(301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Jedini razlog zasto se prodavao dobro je Enterprise