1. Home
  2. Vesti
  3. Da li ćemo imati VW ID.3 „hot heč“ – GTE umesto GTI?
Da li ćemo imati VW ID.3 „hot heč“ – GTE umesto GTI?
0

Da li ćemo imati VW ID.3 „hot heč“ – GTE umesto GTI?

153
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je nedavno skinuo veo sa serijskog ID.3, električnog hedžbeka koji bi trebalo da promeni pravila igre u C segmentu i šire. Dok su predmet interesovanja uglavnom autonomija i prostranost, često se previđa da ovaj automobil ima ozbiljan „hot heč“ potencijal.

Činjenica je da ID.3 nije u sportskom „fazonu“ što se izgleda tiče, čak ni u odnosu na Golf. Ipak, to ne znači da sportista ne može biti.

Na prvom mestu, reč je o automobilu s agregatom i pogonom pozicioniranim pozadi. Elektromotor već sada isporučuje respektabilne 204 ks i 310 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što obezbeđuje sprint do „stotke“ za sedam sekundi. Volkswagen kaže da će biti dostupna još snažnija verzija, sa 272 ks, koja će vreme potrebno da se ubrza do 100 km/h spustiti na 5,5 sekundi.

Upravo ovaj snažniji primerak bi mogao da bude osnova za „naoštreniji“ ID.3, koji ne samo što bi bio brži na krivudavim putevima, već bi i izgledao u skladu s mogućnostima. Ovoga puta bi bila neophodna temeljna dorada, ne samo implementacija „sportskog paketa“.

Niže i kruće ogibljenje, veće kočnice i ne tako agresivan sistem kontrole prijanjanja, beneficije su u kojima bi uživao ID.3 „hot heč“.

Postoje šanse da VW upravo to i planira da uradi kada je o najsnažnijoj verziji reč. Ova varijanta električnog hedžbeka tek treba da bude predstavljena, zapravo, trenutno se može naručiti samo „srednja“, ID.3 1st launch edicija.

Definitivno, tako nešto bi predstavljalo pametan potez, posebno ako uzmemo u obzir da je Volkswagen jedan od rodonačelnika „hot heč“ segmenta, tako da bi na pravi način bilo nastavljeno bogato nasleđe.

Prve impresije u vožnji, što se ID.3 tiče, prilično su pozitivne. Zadnji pogon ne pruža dominantan osećaj zbog teškog paketa baterija u sredini vozila, što doprinosi ravnomernijoj raspodeli mase, ali je navodno prilično zabavan za vožnju.

Modifikovanje oslanjanja, „nabildovane“ kočnice i ESP koji ne reaguje na svaku „sitnicu“ i može da se u potpunosti isključi, dodatno bi doprineli istinskom uživanju u vožnji.

AutoRepublika

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments