1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Tavendor kao novi krosover u razvoju
Volkswagen Tavendor kao novi krosover u razvoju
2

Volkswagen Tavendor kao novi krosover u razvoju

859
2
Podelite sa prijateljima:

Marketinški magovi Volkswagena su smislili još jedno ime za predstavnika palete krosovera marke, a koje bi ponovo počelo na slovo T, što je bilo nužno učiniti kako bi se krstilo novo pojačanje, ionako jake game SUV modela brenda iz Volfzburga. Kinesko sertifikaciono telo je objavilo fotografije krosovera po imenu Volkswagen Tavendor.

Iako tako veliki broj krosovera u asortimanu deluje kao preteran, pojava ovog modela sama po sebi nudi logično objašnjenje.

Volkswagen, uostalom kao i mnogi etablirani proizvođači, na kineskom tržištu neguje svojevrsni dualizam, zahvaljujući partnerstvima s dva lokalna diva, pa tako poseduje zajedničke poduhvate SAIC-Volkswagen i FAW-Volkswagen. Proizvodi ova dva preduzeća su rivalski na tržištu, i obe firme se trude da njihovi proizvodi ne budu blizanci, već da se među sobom što više ističu osobenošću.

Tako na primer model Talagon s potpuno osobenom karoserijom postaje analog SUV-a zvanog Volkswagen Teramont. E sada je došao trenutak da i zajednički poduhvat FAW-Volkswagen predstavi svog aduta, skraćeni model Teramont X. To je junak ove naše priče, model Tavendor.

Novajlija je utemeljen na modularnoj arhitekturi MQB. Ona podrazumeva poprečno (transferzalno) postavljen motor i prednje točkove kao osnovne pogonske. Međuosovinsko rastojanje je za sve varijacije na temu Teramonta identično i ono i ovde iznosi 2.980 milimetara.

Kada pričamo o gabaritima Tavendor, nama Evropljanima je verovatno najlakše da ga pojmimo kroz referencu ka (manjem) Touaregu. Novitet je dug 4.936 mm, širok je 2.015 mm, dok je visina na nivou od 1.756 mm. U isto vreme, putnička kabina je organizovana u formi petoseta, pa treći red sedišta i nije predviđen.

Baza podataka kineskog sertifikacionog tela, koja je inače javna, sadrži i ilustracije vozila u posebno poželjnom paketu opreme R, a koji bi trebalo da asocira na sport. To čini, između ostalog, i kroz ponudu različito stilizovanih odbojnika.

Ali, za sada imamo indikaciju da će se pojaviti samo jedan motor. To je bazična jedinica s četiri cilindra 2.0 TSI, a koja isporučuje 186 konjskih snaga. Naposletku, gama će biti proširena jer slični Teramont X se nudi i s motorom 2.0 TSI (220 konjskih snaga) i s pogonskim sklopom prepoznatljivom po indeksu VR6 2.5 TSI (299 konjskih snaga). Jasno, sve su ovo turbo motori.

Više pojedinosti o automobilu o kom sada pišemo će se pojaviti u nekom trenutku bližem premijeri. Novi Volkswagen Tavendor će nastupiti direktno pred kupcima Kine, negde pred kraj godine.

AutoRepublika

(859)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Namenjen je kineskom trzistu i lici na kineske automobile. U „prevodu“ to znaci da je stilski bez nekog definisanog koncepta, jednostavno skup linija i povrsina, vec vodjenih na drugim automobilima.

Najopasnija stvar za oblikovanje automobila jeste kada dizajner shvata dizajn kao dekoraciju a ne kao deo opste funkcije automobila! Ali to jos nije sve: dizajner mora da ima predznanje iz marketinga i da shvati da auto mora da bude zapazen na trzistu i da mu zato treba jak karakter.

BB

S boka sam mislio da je Peugeot…