1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda CX-60 će se nuditi s dva benzinska šestaka u paleti
Mazda CX-60 će se nuditi s dva benzinska šestaka u paleti
3

Mazda CX-60 će se nuditi s dva benzinska šestaka u paleti

343
3
Podelite sa prijateljima:

Nov krosover nazvan Mazda CX-60 je debitovao tokom proleća za nama i sada postepeno dobija nove izdanke u asortimanu. U opticaj ulaze dopunjivi hibrid s četvorocilindarskim atmosfercem zapremine 2,5 litra koji uz pomoć električnog motora donosi ukupnu moć od 327 konjskih snaga, a tu je i bazična modifikacija istog dvoipolitarskog bloka koja bez električne ispomoći razvija 188 konjskih snaga.

Tako dolazimo i do šestocilindarskih opcija, i to u vidu 3,3-litarskog linijskog benzinca i modifikaciju iz palete Skyactiv-D. Ovde je naravno reč o turbodizelu (200, 231 ili 254 konjskih snaga).

Izvroni planovi uključuju benzinskog šestaka, ali napredni pogonski sklop još uvek nije spreman. Mislimo na jedinicu zapremine tri litre s oznakom e-Skyactiv X. Agregat funkcioniše u kombinaciji s natpunjenjem i jedinstvenom tehnologijom SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) koja na poseban način objedinjuje paljenje putem svećica i kompresiju.

Mazda CX-60 s ovim motorom u ponudu ulazi za oko jedne godine, a ovaj motor će se uglavnom ugrađivati u primerke skockane za kupce u Evropi i Japanu. U međuvremenu, spreman je i drugi motor, onaj s tradicionalnim sistemom sa svećicama.

Novi linijski turbobenzinski agregat sa šest cilindara, nazvan e-Skyactiv G nudi zapreminu od 3,3 litre i u najvećoj meri je objedinjen sa sličnim dizelom. Pruža direktno ubrizgavanje i proizvodi 284 konjskih snaga i 450 Nm najvišeg obrtnog momenta.

Transmisija je ista kao kod ostalih modifikacija „šezdesetice“: osmostepeni „automatik“ s vlažnom spojnicom umestom konvertora obrtnog momenta, pogon na sve točkove s opcijom povezivanje prednje osovine preko spojnice. Mazda CX-60 s ovim pogonskim sklopom će se već sledeće godine pojaviti na tržištima Australije i Novog Zelanda. Isporuke u ostatku sveta nisu previše izgledne, ali će isti motor (3,3-litarski) ipak dospeti u Ameriku, i to pod haubom modela koji su najavljeni, i nose indekse CX-70 i CX-90.

AutoRepublika

(343)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Svi vole šestake i svi petrolhedi a nijednog komentara…

YugoFlorida

Fantastičan automobil. Dok svi smanjuju motore i izigravaju debile praveći električna vozila, Mazda je napravila ozbiljan auto, kakav je teško danas videti od strane nekih proizvođača kao što je Volkswagen, Renault, Peugeot, itd.

moron

Dopada mi se dizajn ovog vozila.