1. Home
  2. Vesti
  3. BMW serije 2 kupe – I u novoj generaciji zadnji pogon (nadamo se)
BMW serije 2 kupe – I u novoj generaciji zadnji pogon (nadamo se)
0

BMW serije 2 kupe – I u novoj generaciji zadnji pogon (nadamo se)

434
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija modela BMW serije 1 će biti prvi model u ovom segmentu minhenskog proizvođača koji će imati poprečno postavljen motor, i posledično pogon na prednjr točkove. Platforma koju će koristiti nova generacija serije 1, je već u upotrebi kod serije 2 Active Tourer, ali i kod Minijeve game. Razlozi za ovako radikalnu promenu se ogledaju, naravno, u ciljanom povećanju profita, obzirom da je proizvodna izvedba ovakvog koncepta značajno jeftinija, ali i u želji da se kupcima ponudi viši nivo funkcionalnosti i upotrebljivosti.

E sad, pošto znamo da serija 2, genetski, nije ništa drugo do kupe verzija serije 1, logično je za pretpostaviti da će isti princip biti primenjen i kod, vizuelno atraktivnijeg, modela sa dvoja vrata.

Međutim, član Odbora za razvoj BMW korporacije dr Klaus Frojlih, najblaže rečeno, unosi nadu da će nova generacija serije 2, ostati ono što premijum model mora da bude, odnosno da će imati pogon na zadnjoj osovini.

“Mislim da je BMW M2 toliko dobar automobil, i da je doneo toliko uspeha našoj kompaniji, odnosno da je izvanredno primljen na tržištu, da bi jednostavno bilo fenomenalno kada bi odlučili da nadgrađujemo nasleđe i opredelimo se za isporuku pogonske sile, tamo gde je i na aktuelnom modelu”, glasno razmišlja on.

Na osnovu ove izjave, prejudicirajuće bi bilo izvesti zaključak koji bi obradovao ljubitelje BMW automobila, ali je svakako odličan signal. Na kraju krajeva, ako praktičnost igra veoma značajnu ulogu u seriji 1, to svakako nije slučaj kod parnih serija u BMW gami.

Ostaje nam da se nadamo da je CLAR platforma dovoljno fleksibilna, i da može da bude iskorišćena za ovako mali model, u odnosu na znatno veće BMW automobile, koji je trenutno koriste.

Pored ove izjave, Frojlih je potvrdio i da je više verzija aktuelnog BMW M2 u pripremi.

Gospodine Frojlih, držimo Vas za reč.

 

(434)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments