1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep Compass najprodavaniji model u celoj FCA alijansi
Jeep Compass najprodavaniji model u celoj FCA alijansi
0

Jeep Compass najprodavaniji model u celoj FCA alijansi

407
0
Podelite sa prijateljima:

Jeep Compass je daleko od najboljeg SUV-a na svetu, ali mu to ne smeta da beleži odličnu prodaju. 

U periodu januar-jun, Compass je na globalnom nivou prodat u 174.708 primeraka, prema podacima focus2move.com. Svakako veoma impresivni podaci koji ipak ostvaruju predviđanje pokojnog Serđa Markionea da će Compass biti jedan od najprodavanijih krosovera na svetu. Ovaj SUV se proizvodi u Brazilu, Kini, Indiji i Meksiku, a prodaje se u više od 100 zemalja.

Mada je Compass glavni junak priče kada se govori o prodaji, ne može se pobeći ni od činjenice i da ostatak Jeepove game beleži veoma dobre rezultate. Tako je u prvom polugođu Grand Cherokee stigao do 155.435 prodatih primeraka, Wrangler (147.968), Renegade (127.923) i Cherokee (117.319).

Očito je da Jeepu odgovora aktuelni SUV trend koji u globalu dominira svetskom automobilskom industrijom.

AutoRepublika 

(407)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments