1. Home
  2. Vesti
  3. Da li stiže kraj za Ford Edge?
Da li stiže kraj za Ford Edge?
0

Da li stiže kraj za Ford Edge?

258
0
Podelite sa prijateljima:

Ford je trenutno u centru pažnje povodom dugo očekivanog i najavljivanog debija novih terenaca kao što su Bronco i Bronco Sport, ali kako prenose neki mediji to bi moglo označiti da će jedan drugi model nestati iz ponude. Reč je o krosoveru srednje kategorije Edge, a Automotive News piše da kada istekne životni vek sadašnje generacije SUV-a, što će se desiti krajem naredne godine, naslednika neće biti.

Automotive News se pozvao na izvor vesti AutoForecast Solutions, ali je nepoznato odakle su ovi mediji došli do takve vesti. U svom izveštaju, autor Sem Fijorani spominje da „ne viđa mnogo primeraka pomenutog modela u američkim garažama“, što je pomalo ironična tvrdnja. Naime, u svojih 13 godina proizvodnje, Edge je svake godine završavao kao najprodavaniji krosover srednje klase na američkom tržištu, a obim prošlogodišnjih isporuka je iznosio čak 138.515 jedinica.

Sadašnja generacija je stigla na tržište pre pet godina, a vremenom je debitovala i u Evropi, gde ipak nije uspela da zabeleži zapažen rezultat. Veliku krivicu snosi i sam Ford, koji je na Starom kontinentu ponudio samo bogato opremljene modele, pa Edge lagano ulazi u cenovnu teritoriju premijum proizvoda.

Ipak, postoji još jedna strana priče, a ona se odnosi na CD4 platformu. Na njoj se trenutno proizvode modeli kao što su Fusion u Americi, odnosno Mondeo, Galaxy i S-Max u Evropi i Taurus u Kini. Svi spomenuti modeli su već potvrđeni za gašenje u bliskoj budućnosti, s izuzetkom Mondea, pa se veruje da se računica koja nalaže dalje usavršavanje jedne arhitekture, ne bi isplatila ako bi bila implementirana na samo jedan model.

Na istoj platformi se proizvodi i luksuzni Lincoln Nautilus, koji je ujedno najprodavaniji model Fordove premijum divizije, pa ne verujemo da bi proizvođač baš tako lako ugasio model u koji je uložio velike sume novca. Na kraju dana, šanse su mnogo veće da ćemo opet videti Edge, ali verovatno na produženoj platformi kompaktnog modela Escape/Kuga …

AutoRepublika

(258)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments