1. Home
  2. Vesti
  3. Ladina gama dobija režim vožnje Sport
Ladina gama dobija režim vožnje Sport
7

Ladina gama dobija režim vožnje Sport

364
7
Podelite sa prijateljima:

Zanimljiva novina stiže iz Ruske Federacije. Naime, tamošnji mediji prenose da će se, u vozilima zapadne i dalekoistočne proizvodnje, godinama unazad uobičajeni režim vožnje Sport, uskoro naći kao jedna od mogućnosti na novim vozilima iz palete marke Lada. Poseban taster s čuvenim natpisom će jednovremeno stići u više modela Lade.

Javna baza podataka Saveznog instituta industrijske svojine je objavila patentne slike tastera koji se aktivira pritiskom, a na kom stoji natpis Sport. AvtoVAZ je za ovo rešenje naznačio da poseduje vlasnička prava, što je novinare iz najveće zemlje na svetu navelo na zaključak da će Ladina gama uskoro biti više funkcionalna za ovu dodatnu opciju. To praktično znači da režim vožnje Sport nije bio dostupan na vozilima ove marke do ovog trenutka.

Najsvežiji model koji bi najpre trebalo da poseduje ovu mogućnost jeste Lada Vesta, ali je ona lišena ovog čarobnog dugmeta. Sve je više informacija o sportskoj modifikaciji Veste i ne bi bilo čudno da upravo taj model bude pionir s navedenim režimom vožnje. Prema preliminarnim informacijama, nabrijani model bi se zvao Lada Vesta NG Sport. Dodatno, i buduća Lada Niva bi trebalo da profitira na isti način.

Još ranije je šef Avtovaza najavio da će nova Niva Legend dobiti sufiks Sport u imenu, a da će vlasnici iste moći da uživaju i u moćnijem motoru.

Istovremeno, restilizovana Niva, koja je planirana da bude utemeljena na francuskoj arhitekturi CMF-B je isto tako kandidat za dobijanje režima vožnje Sport, ali što se tiče modela zvanog Lada Niva 4×4 Vision, nikakvih pojedinosti nemamo s ovim u vezi.

Za kraj da podsetimo i na još jednu nedavnu vest iz ruskog proizvođača automobila Avtovaza. Krajem avgusta je postalo poznato da su ruski inženjeri razvili kombi na osnovama modela Lada Niva Legend. Glavna namena noviteta će biti u svetu komercijalnih vozila.

AutoRepublika

(364)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
hajlender

Znam da je stari, al ide uz tekst:

Kakva je razlika između Lade Nive i Lade Nive Sport? Lada Niva Sport ima tenisku lopticu na kuki 🙂

moron

😊😊😊

moron

Pa, ako može Alfa imati DNK selektor, što ne bi i Lada imala nešto slično

Renault Terminator

Znači dugme Rusija Sport i pravo za Gagarinom u kosmos😁…

BB

Trebali su staviti B, kao Berlin 😜😉😂

Izmenjeno 1 godina pre od strane BB
Renault Terminator

I to sa Bembarom😎
comment image

BB

Ne, to naci porodica drži…