1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo ažurirao XC60 (GALERIJA)
Volvo ažurirao XC60 (GALERIJA)
0

Volvo ažurirao XC60 (GALERIJA)

307
0
Podelite sa prijateljima:

Švedski SUV prošao je kroz blagu restilizaciju. 

Što se tiče dizajna, samo će vešto oko lako primetiti razlike. Napred je postavljena nešto drugačija rešetka u odnosu na prethodnika, a izmenjen je i odbojnik. Pozadi je jedna od evidentnijih izmena inkorporiranje završetka izduvnih cevi u sam branik. U kabini nije bilo bitnih promena na estetskom planu.

Ali jeste na tehnološkom, jer osvežen XC60 koristi novi informativno-zabavni sistem. Reč je o sistemu koji je razvio Google i kompatibilan je sa svim servisima te kompanije. Volvo je ovaj sistem prvi put primenio kod XC40, a sada polako dolazi i u druge modele švedskog proizvođača. Ujedno, nestala je i opcija prirodne kože za kabinu, a na njeno mesto su došli „ekološki materijali“.

Paleta motora se nije promenila sa ažuriranjem. U Evropi, XC60 nastavlja da nudi širok izbor agregata, od tradicionalnih benzinskih i dizel pogonskih jedinica do plug-in hibrida. Šveđani očekuju još veću prodaju baterijskih verzija, i najavljuju veći kapacitet baterija za plug-in hibride, sve zarad uvećanja dometa u EV režimu.

Kao što je i ranije najavio, Volvo je rešio da u sklopu svoje kampanje za bezbednost na putevima smanji maksimalnu brzinu vozila koje proizvodi. Tako svi novi modeli imaju elektronski limit na 180 km/h.

Volvo je najavio da će proizvodnja osveženog SUV-a početi u maju, a da će prvi primerci stići u izložbeno-prodajne salone tokom leta tekuće godine.

AutoRepublika 

(307)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments